Εκδήλωση για το βιβλίο στον Α΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Μεσσήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 19-04-2019 εκδήλωση στον Α΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Δήμου Μεσσήνης.

Ο Α΄ Παιδικός Σταθμός τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που γιορτάζεται στις 23 Απριλίου, διοργάνωσε μία όμορφη εκδήλωση στον χώρο του. Κατά τη διάρκειά της η παιδαγωγός Θεοδοσία Ψευτέα, υπεύθυνη του χώρου δημιουργίας και έκφρασης «Φτου και Βγαίνω», αφηγήθηκε στα παιδιά το παραμύθι της λαϊκής μας παράδοσης «Το πετειναράκι». Στη συνέχεια μαζί με όλα τα παιδάκια, τους γονείς τους και τις εκπαιδευτικούς Βασιλική Σκιαδοπούλου και Δήμητρα Σπυροπούλου κατασκεύασαν μια κούκλα κουκλοθέατρου και διασκέδασαν παίζοντας μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Στην εκδήλωση για το βιβλίο παραβρέθηκε η προϊσταμένη του Τμήματος Διοίκησης Παιδικών Σταθμών Παρασκευή Κόκιου, η οποία όπως τόνισε «Είμαστε υποχρεωμένοι να καλλιεργήσουμε τη σχέση παιδιού και βιβλίου, ειδικότερα αυτή την εποχή που γίνεται μια έκρηξη της τεχνολογίας. Να προσπαθήσουμε να μην γίνει το βιβλίο είδος προς εξαφάνιση».

Η 23η Απριλίου καθιερώθηκε από την UNESCO το 1995 ως η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου λόγω του ότι αυτή την ημερομηνία το 1616 έφυγαν από τη ζωή ο Ισπανός συγγραφέας Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ.