Εκδήλωση στο Νιόκαστρο στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων διοργανώνεται σε όλο τον κόσμο κάθε Μάϊο από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), καθώς και από το Ελληνικό Τμήμα του Συμβουλίου. Τα μουσεία-μέλη του ICOM και τα κρατικά μουσεία συμμετέχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων οργανώνοντας εκδηλώσεις και δράσεις.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό.», η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων προγραμματίζει εκδήλωση στο Φρούριο Πύλου (Νιόκαστρο) στις 19.5.2018, ημέρα Σάββατο, με τίτλο «Νέες Τεχνολογίες στην προστασία, ανάδειξη και προβολή της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Θα πραγματοποιηθούν σχετικές επιστημονικές ομιλίες και προβολές οπτικοακουστικού υλικού, καθώς και ξεναγήσεις στους εκθεσιακούς χώρους αρμοδιότητας της Ε.Ε.Α. Επίσης, στην Ακρόπολη θα υπάρχουν απτικά εκθέματα για ομάδες με προβλήματα όρασης.

Οι ομιλίες και οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της Θόλου από τις 11:00 – 13:00, ενώ οι ξεναγήσεις από τις 13:00 – 15:00.

Την εκδήλωση στηρίζουν ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.