Εκλογικό Επίδομα που πάει.. στα Φάρμακα η περιβόητη 13η σύνταξη που ήρθε η μισή στους συνταξιούχους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ρεπορτάζ Γιάννης Μποζίκας

Ως εκλογικό..επίδομα για να πάει ο κόσμος στις κάλπες χαρακτήρισαν σε ρεπορτάζ οι συνταξιούχοι την περίφημη…13η σύνταξη η οποία ήταν κατά γενική ομολογία κουτσουρεμένη, χωρίς όπως επισημαίνουν να αλλάξει το κλίμα που επικρατεί στην αγορά.

Ο κ. Γιώργος σε κεντρικό καφενείο συνομιλούσε με φίλους του για το κατάντημα της σύνταξης λέγοντας ότι “πήραμε ένα βοήθημα για τις εκλογές” και σε σε ερώτηση αν είναι ευχαριστημένος δηλώνει ότι “είμαι απογοητευμένος δυστυχώς και αν με ρωτάτε μήπως πάω να ψηφίσω θα απαντήσω όχι καθώς είμαι υπερήλικας οπότε τι να λέμε τώρα…”.
Από την πλευρά του ο κ. Κανέλλος Αδαμόπουλος τονίζει ότι “..ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο μας έκοψαν συντάξεις με ΕΚΑΣ συν όλα τα επιδόματα, τώρα ήρθε να ενισχύσει ο Τσίπρας ο οποίος έδωσε 200 με 300 ευρώ που είναι για ψίχουλα, η κατάσταση είναι ρευστή, τα 2 μεγάλα κόμματα δεν ξέρουν να κυβερνήσουν την Ελλάδα μαζί με τα υπόλοιπα” για να διαπιστώσει ότι “πρέπει να έρθει ένας γνήσιος άνθρωπος να μην έχει αναμιχθεί στα πολιτικά δρώμενα μήπως ορθοποδήσει την Ελλάδα κι αυτή είναι η διαφορά”.
Ο κ. Δημήτρης είπε ότι “ακόμα δεν έχουμε συνταξιοδοτηθεί και δεν ξέρω πότε θα πάρουμε με όριο ηλικίας πάνω από τα 67 χρόνια, όλοι οι προηγούμενοι έχουν φάει τις σάρκες της χώρας μαζί με το κούρεμα στα ταμεία οπότε δεν έμεινε τίποτα για εμάς” για να επισημάνει ότι “ο κόσμος παραπονιέται ότι περίμενε μια σύνταξη αλλά πήρε..επίδομα για βάλουν βενζίνα να πάει ο ψηφοφόρος να ψηφίσει τους ίδιους και τους ίδιους, αφού όλα αυτά είναι προς το συμφέρον των πολιτικών που τελικά είναι μετά συγχωρήσεως για..φτύσιμο…αφού με επίδομα δεν μπορούν να πάρουν ούτε κατσίκι, ούτε να κεράσουν στο καφενείο τους φίλους τους”.
Οι συνταξιούχοι δηλώνουν ότι υποφέρουν καθώς πληρώνουν μεγάλα ποσά για φάρμακα όπως ο κ. Κώστας που προσθέτει ότι “δεν υπάρχει 13η σύνταξη αλλά μια κοροιδία στο κόσμο, να μας κλείσουν τα μάτια λόγω των εκλογών, δικά μας λεφτά είναι εξάλλου αφού κάθε μέρα βάζουμε τα χέρια στην τσέπη με 500 ευρώ σύνταξη, οπότε μετά τις εκλογές θα λέμε πάλι τα ίδια…”
Τέλος η κα Γιαννούλα στην αγορά καταλήγει λέγοντας ότι “..δυστυχώς παίρνω με βαρέα και ανθυγιεινά μια σύνταξη με το επικουρικό που δεν ξεπερνά τα 400 ευρώ και μας έδωσαν επίδομα 220 ευρώ κι όχι ολόκληρη την σύνταξη, οπότε αναρωτιόμαστε αν τελικά οι κρατήσεις είναι 100%, οπότε μάλλον μιλάμε για ακατάσχετη κοροϊδία και εμπαιγμό στους συνταξιούχους”…