Εμφύλιος στην παράταξη Τατούλη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δημόσια αντιπαράθεση και τσακωμός της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Υγείας Ελένη Παναγιωτοπούλου, που πρόσκειται πολιτικά στη Ν.Δ., σημειώθηκε προχθές το απόγευμα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ήρθε σε δύσκολη θέση και για να μην βρεθεί σε δυσκολότερη αναγκάστηκε να βγει από την αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η νέα ρωγμή στην παράταξη Τατούλη είναι η τρίτη σε διάστημα λίγων μηνών, μετά την ανταρσία των χωρικών αντιπεριφερειαρχών που ζητούσαν επιστροφή στις νομαρχίες και το μήνυμα “πάρτο αλλιώς” που του έστειλαν στα τέλη Σεπτεμβρίου και πάλι οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες ζητώντας να μην διοικεί ακούγοντας μόνο την κ. Νικολάκου.

Την αφορμή για τον τσακωμό που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, έδωσε η τοποθέτηση της κ. Νικολάκου για το σκάνδαλο της Siemens και την εμπλοκή των κομμάτων με βάση τις αναφορές της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Η αντιπεριφερειάρχης επέκρινε τα κόμματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμβουλοι προσκείμενοι στη Ν.Δ. μετά την αρχική αμηχανία, συγκεντρώθηκαν εκτός της αίθουσας κι ετοίμασαν απάντηση. Επιστρέφοντας, η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Παναγιωτοπούλου πήρε το λόγο κι έδωσε απαντήσεις στην κ. Νικολάκου, ζητώντας να μην στηρίζεται στις αναφορές μιας υπόδικης και να περιμένει να ολοκληρωθεί η έρευνα και να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Η αντίδραση της κ. Νικολάκου ήταν έντονη. Εκανε λόγο για το ακομμάτιστο της παράταξης Τατούλη, εξαπέλυσε επίθεση στη συνάδελφό της και η αντιπαράθεση “χτύπησε κόκκινο”.

Εντύπωση προκάλεσε η στάση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, που παρακολούθησε αμήχανα και αδιάφορα τις τοποθετήσεις και μόλις ξέσπασε ο καβγάς σηκώθηκε και αποχώρησε από την αίθουσα, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Το σοβαρό αυτό επεισόδιο έρχεται ως συνέχεια της αντιπαράθεσης της κ. Νικολάκου με συμβούλους και αντιπεριφερειάρχες προσκείμενους στη Ν.Δ., της άποψης και του μηνύματος των δεύτερων προς την περιφερειακή αρχή και κυρίως προς τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να το “πάρει αλλιώς”, να μην διοικεί και να μην αποφασίζει μόνο με την κ. Νικολάκου και να περιμένει απ’ αυτούς να είναι χειροκροτητές και να επικυρώνουν τις αποφάσεις τους.

Είναι φανερό ότι η περιφερειακή αρχή Τατούλη τα έχει σπάσει με τη Ν.Δ., με την ηγεσία της και κυρίως με τους βουλευτές του κόμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Και αυτό προξενεί σε όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ιδιαίτερη εντύπωση και απορίες, γιατί ο Π. Τατούλης πέρα από τη δική του πορεία στην Περιφέρεια, νοιάζεται κυρίως για την εκ νέου υποψηφιότητα της κόρης του Εύης στην Αρκαδία, ως υποψήφιας βουλευτή της Ν.Δ. Και η αντιπαράθεση, το πολεμικό μέτωπο, η απαξίωση της στήριξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιφερειακή παράταξή του, κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν το πατρικό ενδιαφέρον του περιφερειάρχη.

Κάποιοι εκτιμούν ότι η Ντ. Νικολάκου κάνει παιχνίδι, έχοντας ως μοναδικό σκοπό την εκ νέου κάθοδο και υποψηφιότητα Τατούλη για την Περιφέρεια, δηλώνοντας ανεξάρτητος και ακομμάτιστος, όπως και τις προηγούμενες φορές, προσδοκώντας στη στήριξη κάποιου κόμματος, ενδεχόμενα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, την τελευταία ώρα.

Πάντως, η περιφερειακή παράταξη Τατούλη είναι καζάνι που βράζει και ο αρχηγός της αν δεν παρακολουθεί αμήχανα και αδύναμα, στηρίζει τις ηγετικές πρωτοβουλίες και τη διχαστική τακτική Νικολάκου.

Γ.Σ.  https://www.eleftheriaonline.gr