Εξάμηνη παράταση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Ζορμπά στο Δήμο Μεσσήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου, κηρύχθηκε εκ νέου, για ένα εξάμηνο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Μεσσήνης. Η απόφαση αφορά στην αντιμετώπιση των συνεπειών που προέκυψαν από τη θεομηνία «Ζορμπάς» της 29ης Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Χαρδαλιάς αντιλαμβανόμενος την αναγκαιότητα της κατάστασης, ανταποκρίθηκε άμεσα στο δίκαιο αίτημα του κ. Αθανασόπουλου. Έτσι, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρέδωσε στο Δήμαρχο Μεσσήνης τη σχετική απόφαση, υπογεγραμμένη με τον χαρακτήρα του «κατεπείγοντος». Σύμφωνα με την απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας η εκ νέου κήρυξη ισχύει από 1-10-19 έως 1-4-2020.

Με την απόφαση αυτή θα προχωρήσει άμεσα η αδειοδότηση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών παράκτιας ζώνης και αλιευτικού καταφυγίου Πεταλιδίου» προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ και η περιβαλλοντική απαλλαγή από τις Υπηρεσίες Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Το γεγονός αυτό θα διευκολύνει τα μέγιστα την άμεση υλοποίηση του έργου χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Μεσσήνης είχε ζητήσει αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, την παράταση της απόφασης κήρυξης που έληξε την 1η-7-19, καθώς δεν είχαν αποκατασταθεί οι επιπτώσεις από τις καταστροφές που είχαν προκληθεί στις 29/9/18.