Επίθεση Γ. Παναγόπουλου σε ΠΑΜΕ, κυβέρνηση, και ΕΛ.ΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Επίθεση” του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου σε ΠΑΜΕ, Κυβέρνηση  και αστυνομία για την μη διεξαγωγή του 37ου συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Είμαστε εδώ, η συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων για το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με πρωτοφανείς βιαιότητες και τραμπουκισμούς δεν μας επιτρέπουν να ασκήσουμε τα νόμιμα και δημοκρατικά δικαιώματά μας.

Ότι δεν κατάφεραν 10 χρόνια, μνημόνια, κυβερνήσεις και τρόικες, θέλουν να το καταφέρουν μέσα σε μερικά λεπτά, μέσω των βιαιοτήτων και των τραμπουκισμών, δηλαδή να διαλύσουν τα συνδικάτα και να οδηγήσουν σε διορισμούς τις νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες τους.

Δεν θα υποκύψουμε.

Όλοι οι σύνεδροι συνυπογράφουμε αυτό που είναι αναγκαίο, δηλαδή να πάρουμε κάθε μέτρο, δημοκρατικό και νόμιμο, με βάση το καταστατικό των συνδικάτων και να μπορέσουμε να πετύχουμε την εκλογή νόμιμης, δημοκρατικής διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ και ο κομματικός φορέας που τους καλύπτει, είναι υπόλογοι.

Η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία που δεν προστάτευσε δημοκρατικές διαδικασίες και δημοκρατικούς θεσμούς, είναι υπόλογοι.

Ας τους κρίνουν οι Έλληνες, γιατί αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται πόσο καλά είναι τα συνδικάτα, αλλά αν μία δημοκρατική οργάνωση έχει δικαίωμα να λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, σε μία ευρωπαϊκή αναπτυγμένη χώρα.

Το απόγευμα εξέδωσαν ανακοίνωση περίπου 80 ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα καταγγέλλοντας οτι το ΠΑΜΕ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν προστάτευσαν την διεξαγωγή του συνεδρίου ενώ είχαν ενημέρωση εγκαίρως.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Με αντιδημοκρατικές και βίαιες συμπεριφορές οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ (ΚΚΕ), οδηγούν το 37ο Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας σε διάλυση. Εκατοντάδες μεταφερόμενοι νεαροί φοιτητές, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και συνταξιούχοι, με την καθοδήγηση μιας χούφτας εκλεγμένων συνδικαλιστών και κομματαρχών, επιδίδονται από την περασμένη Πέμπτη σε πράξεις βίας και παρεμπόδισης των εργασιών του συνεδρίου, με «αίτημά» τους τη διαμόρφωση για το Π.Α.ΜΕ ευνοϊκών εκλογικών συσχετισμών.

Κάθε προσπάθεια δημοκρατικής συνεννόησης μεταξύ των παρατάξεων, προκειμένου να υπάρξουν οι απαιτούμενες και επιβεβλημένες διευθετήσεις και συνεννοήσεις, πέφτουν στο κενό εξαιτίας των παραλογισμών και των κομματικών σκοπιμοτήτων.

Οι εκατοντάδες εκλεγμένοι σύνεδροί μας, άφησαν πίσω τους εργασίες, οικογένειες και υποχρεώσεις, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ένα δημοκρατικό συνέδριο, να μοιραστούν προβληματισμούς, να αντιπαρατεθούν στο πεδίο του δημοκρατικού διαλόγου και των συνεδριακών διεργασιών και τέλος να μπορέσουν να ασκήσουν ελεύθερα και ανεμπόδιστα τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Δυστυχώς όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες μας βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Γίνονται αποδέκτες ξυλοδαρμών, ύβρεων, τραμπουκισμών και παρεμποδίσεων, κυρίως από νεαρούς μη συνέδρους -προφανώς στο πλαίσιο εκπαίδευσης του νέου κομματικού «φυτωρίου» τραμπούκων- που έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία από διάφορα μέρη της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης και του Κυβερνώντος κόμματος δεν είναι απλά τεράστιες, αλλά αγγίζουν και τα όρια της συνενοχής. Με Δελτίο Τύπου του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α επιχειρείται ένας ανεπίτρεπτος -για κόμμα του δημοκρατικού τόξου- συμψηφισμός.

Το πλέον βέβαιο είναι ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της ΕΛΑΣ δεν επιθυμούν να συμβάλλουν στη διασφάλιση της νομιμότητας των διαδικασιών της κορυφαίας δημοκρατικής συνδικαλιστικής οργάνωσης, όπως είναι η ΓΣΕΕ. Φαίνεται ότι το αφήγημα μιας διορισμένης διοίκησης στη Συνομοσπονδία, μιας «δοτής» όπως συνήθιζαν να λένε σε κάποιες άλλες εποχές, βολεύει και εξυπηρετεί και το Π.Α.ΜΕ -που δεν κατάφερε να διαμορφώσει την περίοδο της κρίσης ανοδικούς συσχετισμούς- και εξυπηρετεί και την Κυβέρνηση που δεν επετεύχθη η «αυτονόητη» για εκείνη «πειθαρχία»…του συνδικαλιστικού κινήματος με την ανάληψη της Διακυβέρνησης της χώρας. Ό,τι δεν πέτυχαν οι δανειστές και οι κυβερνήσεις στα 9 χρόνια των μνημονίων, φαίνεται ότι θα το πετύχει η ηγεσία του Π.Α.ΜΕ.

Ως δευτεροβάθμιες οργανώσεις – μέλη της ΓΣΕΕ, θα προασπίσουμε το θεσμό με κάθε τρόπο και κάθε προβλεπόμενη στο νόμο και στο καταστατικό διαδικασία. Τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσουμε και τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης και τα Ευρωπαϊκά συνδικάτα.

ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!!!