Επίσκεψη Β. Τζαμουράνη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η περαιτέρω συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αποτέλεσε ένα από τα θέματα τα οποία απασχόλησαν την συνάντηση που είχαν χθες Τετάρτη το μεσημέρι ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης και στελέχη του συνδυασμού του “Πρότυπος Δήμος” με τον καθηγητή Νίκο Ζαχαριά, πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του εν λόγω ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης -στην οποία μετείχαν επίσης από την πλευρά του Πανεπιστημίου η Βάγια Παναγιωτίδη, διδακτορική ερευνήτρια του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας του πιο πάνω Τμήματος, καθώς και ο εκπρόσωπος των φοιτητών του Ιδρύματος Νίκος Καββαδίας- συζητήθηκε η αξιοποίηση του Πανεπιστημίου ως προς την εκπόνηση μελετών ειδικού αντικειμένου για λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και η ανάληψη από το ΑΕΙ της Πελοποννήσου της προβολής της επετείου των 200 χρόνων από την 23η Μαρτίου 1821.

Επιπλέον, έγινε ενημέρωση από τον Ν. Ζαχαριά για την διαδικασία συγχώνευσης του Πανεπιστημίου και του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, η οποία -όπως τονίστηκε- θα δώσει μια επιπλέον δυναμική, τόσο στα εν λόγω ιδρύματα, όσο και στον δήμο.

Ακόμα, από τον Ν. Ζαχαριά τέθηκε το ζήτημα της παραχώρησης από τον δήμο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου του χώρου του γηπέδου “Μπαχράμης”, καθώς, όπως τονίστηκε, η εκτίμηση είναι ότι οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος δεν επαρκούν πλέον και θα χρειαστεί η κατασκευή δύο ακόμα κτηρίων για τις ανάγκες του. Επιπλέον, ζητήθηκε η συνδρομή του δήμου για την καθαριότητα του campus του Πανεπιστημίου.

Ο εκπρόσωπος των φοιτητών -όπως και ο Ν. Ζαχαριάς νωρίτερα- επισήμανε την έλλειψη στέγης για τους φοιτητές στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, αφ’ ενός η απουσία μιας εστίας για τους φοιτητές και αφ’ ετέρου το πρόβλημα των υπέρογκων ενοικίων που -όπως είπε- έχει γίνει ακόμα εντονότερο μετά από την επιλογή πολλών ιδιοκτητών να στραφούν στην πλατφόρμα airbnb. Τονίστηκε δε ότι θα πρέπει να δοθεί λύση προκειμένου η κατάσταση αυτή να μην αποτελέσει αντικίνητρο για τους μελλοντικούς φοιτητές οδηγώντας τους στην μη επιλογή των σχολών της Καλαμάτας.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Β. Τζαμουράνης έθεσε προς διερεύνηση το ενδεχόμενο ίδρυσης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου -και στην πόλη της Καλαμάτας- μιας σχολής που θα επικεντρώνεται στον τουρισμό και στα συναφή με αυτόν επαγγέλματα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΑΚΟΒΙΤΙΚΑ

Την Τετάρτη το απόγευμα, εξ άλλου, ο Β. Τζαμουράνης και στελέχη του συνδυασμού “Πρότυπος Δήμος” επισκέφθηκαν τα Ακοβίτικα όπου στην καφετέρια Βρέττη, στη Νέα Είσοδο, είχαν συνάντηση με κατοίκους και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα προβλήματα της περιοχής.

 

Από το Γραφείο Τύπου