Επίσκεψη παράταξης  «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί πολίτες» στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης με μέλη της δημοτικής παράταξης  «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί πολίτες»   επισκέφτηκαν  το Νοσοκομείο της πόλης μας και είχαν συζήτηση με τον διοικητή κ. Γεώργιο Μπέζο, με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων καθώς και με το προσωπικό για όλα τα εκκρεμή θέματα που αντιμετωπίζουν.

Επισημάνθηκε το σημαντικό έργο το οποίο επιτελείται όλα αυτά τα χρόνια με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, την εγκατάσταση νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την  ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. Συζητήθηκαν τα χρονίζοντα προβλήματα  υποστελέχωσης που έχουν προκύψει από την μη ανανέωση της σύμβασης των επικουρικών ιατρών, και τις ελλείψεις σε μόνιμο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να συνδράμει στην λειτουργία του Νοσοκομείου  έτσι ώστε να επιτελεί τον ρόλο του κατά τον δυνατό καλύτερο τρόπο.  Η δημοτική μας παράταξη κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο είχε συνδράμει με προτάσεις στα αιτήματα των εργαζομένων όπως πχ με την κατάθεση πρότασης για την δρομολόγηση του αστικού ΚΤΕΛ προς το Νοσοκομείο.

Παράλληλα επισημάνθηκαν  τρία θέματα προς επίλυση1) η   κατασκευή ενός ορόφου πάνω από την  ψυχιατρική κλινική με δυνατότητα στέγασης δυο κλινικών. 2)η λειτουργία ενός ακτινοθεραπευτικού κέντρου για καρκινοπαθείς για την εξυπηρέτηση  ασθενών της περιοχής μας 3) η δυνατότητα κατασκευής ενός ξενώνα φιλοξενίας των συνοδών των ασθενών με την απόκτηση από το νοσοκομείο όμορων οικοπέδων.

Σε επικοινωνία με την κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου συζητήθηκε η ανάγκη δημιουργίας μια δομής προσωρινής φιλοξενίας των αστέγων και μοναχικών ατόμων, οι οποίοι πλήθυναν με την οικονομική κρίση.