Επαρκής Αστυνόμευση στην Τριφυλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αυξημένη είναι η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις περιοχές της Τριφυλίας τόσο σε Κοπανάκι όσο και στους Γαργαλιάνους, για την τήρηση της νομιμότητας, παρά τις διαμαρτυρίες της Δημοτικής αρχής για ελλιπή αστυνόμευση με αποτέλεσμα να διεξάγονται έλεγχοι ακόμα και σε λαικές αγορές.
Ειδικότερα έχουν πολλαπλασιαστεί σε σχέση με το παρελθόν οι επιτροπές ελέγχου νομιμότητας στο κυριακάτικο παζάρι του Κοπανακίου, προκειμένου να πωλούν εμπορεύματα μόνο όσοι παραγωγοί είναι εφοδιασμένοι με τις απαραίτητες άδειες. Για τον λόγο αυτό την Κυριακή 
ελέγχους πραγματοποίησε η επιτροπή λαικών αγορών παρουσία της Αστυνομίας αλλά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Μερκούρη με αποτέλεσμα να βρεθούν παραβάτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται για 6 άτομα τα οποία δεν διέθεταν άδεια κατάληψης κοινόχρηστης περιοχής με αποτέλεσμα να απαγορευθεί η παρουσία τους στον χώρο, ενώ αυτή την φορά δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα καθώς επρόκειτο για σύσταση. Πρόκειται για 4 ρομά και 2 αλλοδαπούς οι οποίοι έχουν καταγραφεί σε ότι αφορά την απουσία αδειών, ενώ στη περιοχή Κοπανακίου οι περιπολίες είναι αυξημένες ώστε να εμπεδώνεται ξανά το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.
Η ΕΛ.ΑΣ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΡΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Διαρκή είναι η παρουσία της Αστυνομίας ωστόσο σε όλη την Τριφυλία, όπως και στους Γαργαλιάνους όπου κλιμάκια της Ομάδας πρόληψης καταστολής εγκλήματος κάνουν διαρκώς την παρουσία τους ώστε τα σύνορα…του Δήμου να διαθέτουν αξιόλογη αστυνόμευση, ενώ με βάση τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων 18 μηνών, προκύπτει ότι συνολικά στην Τριφυλία με βάση τους σαρωτικούς ελέγχους προστατεύεται αποτελεσματικά χάρη στην εγρήγορση των αστυνομικών δυνάμεων παρά την γεωγραφική διασπορά των ορίων του Δήμου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ