Επιμνημοσύνη δέηση πεσόντων πυροσβεστών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των πυροσβεστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, τελέσθηκε σήμερα, Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, το πρωί, στο μνημείο πεσόντων πυροσβεστών, που ο Δήμος Καλαμάτας ανήγειρε στο πεζοδρόμιο της οδού Αριστομένους, έναντι του Εργατικού Κέντρου.
Στην τελετή παρέστη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος αργότερα, σε σύντομο χαιρετισμό του στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανέφερε τα εξής: «Η χώρα μας κατά καιρούς έχει θρηνήσει πολλούς ήρωες, ήρωες που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος, προστατεύοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα προσφοράς, οι πυροσβέστες μας.
Κάθε χρόνο, στις 12 Νοεμβρίου, εδώ στο μνημείο που αποκαλύψαμε πέρυσι και είναι αφιερωμένο στους πεσόντες Μεσσήνιους πυροσβέστες, θα αποδίδουμε τις πρέπουσες τιμές σε αυτούς που δεν επέστρεψαν ποτέ και θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος.
Ας μην ξεχνάμε την συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε κάθε δύσκολη περίσταση και έκτακτη κατάσταση, όπως και τι έκανε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πόλη της Καλαμάτας στους καταστροφικούς σεισμούς του 1986, πριν από 33 χρόνια.
Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους πυροσβέστες μας. Αιωνία η μνήμη των Μεσσήνιων πυροσβεστών,
αιωνία η μνήμη όλων των πυροσβεστών που έπεσαν στο καθήκον».


Πηγή: https://www.kalamata.gr/