Εργα από τον Δήμο Καλαμάτας για την αποκατάσταση των δρόμων στον Ταΰγετο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες που εξελίσσονται στην περιοχή του Ταϋγέτου στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης και βελτίωσης του κύριου οδικού δικτύου μεταξύ των χωριών στην ευρύτερη περιοχή της Αλαγονίας, το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές πέρυσι τον Σεπτέμβριο, από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων που υλοποιούνται αυτό το χρονικό διάστημα, ανέρχεται σε 3.000.000 ευρώ και η χρηματοδότηση προς τον Δήμο Καλαμάτας -που είναι ο κύριος του έργου- προέρχεται από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί από τον ανάδοχο του έργου, την επιχείρηση “Ανταίος”, ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή του Ελαιοχωρίου, ενώ ο προγραμματισμός προβλέπει να ακολουθήσουν “εκτεταμένες παρεμβάσεις, όπως ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες, διευθέτηση ομβρίων, πλέγματα για τη συγκράτηση βράχων κ.λπ. σε όλη την έκταση του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα στους δρόμους, α) Γιαννιτσάνικα – Ελαιοχώρι – Περιβολάκια – Εθνική Οδός, β) Εθνική Οδός – Καρβέλι – Λαδά – Εθνική Οδός, γ) Εθνική Οδός – Νέδουσα – Μαχαλάς – Αλαγονία – Πηγές – Αρτεμισία κ.λπ”.
Ταυτόχρονα με το συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εκτελούνται εργολαβίες του Δήμου Καλαμάτας με σκοπό την αποκατάσταση ζημιών στην περιοχή Αλαγονίας από τις έντονες βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα.

Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη εργολαβίες στο τμήμα εθνική οδός προς Σπάρτη – Λαδά – Καρβέλι –εθνική οδός προς Σπάρτη, καθώς και στο δρόμο που συνδέει την Αλαγονία με τον Μαχαλά.
Τέλος, στα Περιβολάκια έγινε διαπλάτυνση του δρόμου και κατασκευή τοίχου αντιστήριξης, “με τη συμβολή του Δήμου Καλαμάτας, σε τμήμα που παρεχώρησε δωρεάν ο παρόδιος ιδιοκτήτης Παναγιώτης Κουραμπάς, προς τον οποίο εκφράζονται θερμές ευχαριστίες” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά καταλήγοντας η ανακοίνωση του δήμου.