ΕΣΡ: Απαντήσεις για περιορισμούς στην προβολή υποψηφίων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο νομό Μεσσηνίας οι μοναδικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ενημερωτικού χαρακτήρα είναι ο παλμός 90,5 στην Καλαμάτα και το ράδιο Νίκη στα Φιλιατρά.

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκαν στο site του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης http://www.esr.gr οι πρώτες ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την προβολή απο Ρ/Σ, Τ/Σ και sites, των υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Θα τις βρείτε στην αρχική σελίδα πατώντας στο banner στην δεξιά πλευρά που έχει τίτλο «Ερωτήσεις Απαντήσεις». Επειδή το κείμενο θα ανανεώνεται συνεχώς παρακαλούμε να επισκέπτεστε τακτικά τη συγκεκριμένη σελίδα.

Όσον αφορά τις ερωτήσεις που απευθύνετε προς την Ένωση μας σχετικά με την προβολή υποψηφίων υπό μορφή διαφημιστικού μηνύματος ή παρουσίας υποψηφίου σε εκπομπές, η απάντηση του ΕΣΡ είναι ότι αυτό μπορεί να γίνεται μόνο από ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Συνεπώς οποιουδήποτε τύπου προβολή υποψηφίων συμβούλων η αρχηγών συνδυασμών σε μη ενημερωτικούς σταθμούς απαγορεύεται ρητά.

Επειδή η Ένωση έχει δεχτεί τις τελευταίες εβδομάδες πολλά ερωτήματα/καταγγελίες για προβολή υποψηφίων από μη ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα ούτε έννομο συμφέρον να τις διαβάσουμε στο ΕΣΡ.

Οι καταγγελίες για παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας θα πρέπει να γίνονται απευθείας προς το ΕΣΡ στο e-mail ncrtv@otenet.gr ή στο fax 210 3319881

Τέλος, συστήνουμε στους ΜΗ ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς μέλη μας να διακόψουν άμεσα την οποιασδήποτε μορφής προβολή υποψηφίων διότι αυτή έχει κριθεί παράνομη και κινδυνεύουν με τις προβλεπόμενες συνέπειες.