Ευχαριστίες Δημάρχου Μεσσήνης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Μαθία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 27-7-20 το απόγευμα, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 σε δύσβατη περιοχή του οικισμού Μαθίας της Δημοτικής Ενότητας Πεταλιδίου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

«Απευθύνω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου στις δυνάμεις πυρόσβεσης του Δήμου Μεσσήνης και της ΔΕΥΑΜ, του Δήμου Καλαμάτας, του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεταλιδίου, στη ΔΕΗ η οποία διέθεσε το ερπυστριοφόρο D9, στην Ελληνική Αστυνομία, στο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, στην Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΟΑΚ) 4X4 Μεσσηνίας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Επίσης ευχαριστώ προσωπικά τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νικόλαο Χαρδαλιά, και μέσω του Υφυπουργείου την κυβέρνηση για τη διάθεση των απαραίτητων εναέριων μέσων, (2 ελικόπτερα, 2 petzetel και 2 canadair).

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Ιδιαίτερη μνεία οφείλω προς τον Υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος και Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Νήσων Ιωάννη Πετρούτσο, τον Διοικητή της Π.Υ. Μεσσηνίας Πύραρχο Δημήτρη Γεωργανά, τον διοικητή Π.Υ. Αντιπύραρχο Καλαμάτας Θανάση Κατσαφάδο, και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα την Περιφέρεια που ανέλαβε τις απαιτούμενες δαπάνες, την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο καθώς και τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Μεσσηνίας Παναγιώτη Τζαβάρα που από την πρώτη στιγμή βρίσκονταν στο σημείο».

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, ουρανός, βουνό και υπαίθριες δραστηριότητες

Αξίζει να αναφερθεί ότι με τη συντονισμένη κινητοποίηση υπηρεσιών και εθελοντών, προστατεύτηκαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Όλοι οι συμμετέχοντες υπερέβαλαν εαυτούς για να επιτύχουν τον περιορισμό της φωτιάς, καθώς οι εναλλαγές της ταχύτητας και της φοράς του ανέμου και το δύσβατο της περιοχής δυσχέραιναν την κατάσβεση. Για τον λόγο αυτό έγινε εκκένωση του οικισμού για προληπτικούς λόγους. Μέχρι αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας που τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά, είχαν καεί περίπου 500 στρέμματα δασικής έκτασης. Δυνάμεις της Π.Υ. παρέμειναν στο σημείο μέχρι και τη Δευτέρα 27/7/20 για να αποτρέψουν τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Ο Δήμος Μεσσήνης και οι αρμόδιες υπηρεσίες του, θα βρίσκονται σε επιφυλακή και ετοιμότητα για ότι έκτακτο προκύψει. Καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199 μόλις αντιληφθούν οποιαδήποτε εστία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες