Ηράκλειο: Εργοδότης τράβηξε όπλο σε εργαζόμενό του!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Όλα έγιναν στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε εργαζόμενος σε καφετέρια σε τουριστική περιοχή, βρέθηκε υπό την απειλή όπλου όταν κατάλαβε πως ο εργοδότης του δεν τον είχε ασφαλίσει στο ΙΚΑ!

Όλα ξεκίνησαν όταν κλιμάκιο του ΙΚΑ βρέθηκε στην καφετέρια για να κάνει έλεγχο. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, μετά τον έλεγχο, ο εργαζόμενος ενημερώθηκε ότι δεν ασφαλίζεται. Τότε, αποφάσισε να ζητήσει από τον εργοδότη του να τακτοποιήσει το θέμα. Αλλά εκείνος, αντί γι’ αυτό έφτασε στο σημείο να τραβήξει όπλο και να απειλήσει τον υπάλληλό του!

Άμεσα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αλλά και ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού, Μιχάλης Ριζικιανάκης κατήγγειλαν το απίστευτο περιστατικό στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο εργαζόμενος, σύμφωνα με τον κ. Βοργιά, διεκδικεί την ασφάλισή του και τα δεδουλευμένα του. «Καταδικάζουμε το περιστατικό και εξηγούμε ότι το Εργατικό Κέντρο δεν εκβιάζεται και τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές», τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Μετά την καταγγελία, ορίστηκε εργατική διαφορά για τις αρχές Σεπτεμβρίου.