Η Ακολουθία των Παθών του Κυρίου στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε συγχοροστασία με Ιεράρχες του Θρόνου

Το απόγευμα της Μ.Πέμπτης, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στην Ι.Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου.

Κατά την παράδοση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέγνωσε την πρώτη από τις 12 Ευαγγελικές περικοπές και στη συνέχεια ακολούθησαν οι συγχοροστατούντες Αρχιερείς, Μητροπολίτες Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος, Φιλαδελφείας Μελίτων, Μύρων Χρυσόστομος, Ικονίου Θεόληπτος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Προύσης Ελπιδοφόρος, Κυδωνιών Αθηναγόρας, Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος και ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ, ο Μ.Πρωτοσύγκελλος Ανδρέας και ο Μ.Αρχιδιάκονος Θεόδωρος.

Ο Πατριαρχικός Ναός και όλο το Πατριαρχείο τυλίχθηκαν στο σκοτάδι κατά την περιφορά του Εσταυρωμένου, με τη συγκίνηση όλων να κορυφώνεται.

Εκκλησιάστηκαν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη σύζυγό του και την κόρη τους, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα, Πέτρος Μαυροειδής με τη σύζυγό του, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Γεωργία Σουλτανοπούλου, Άρχοντες Οφφικιάλιοι και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

Κατά την άφιξή τους, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και η κόρη τους Δάφνη στάθηκαν σε περισυλλογή ενώπιον της κλειστής Πύλης του Πατριαρχείου, τόπο του απαγχονισμού του Ιερομάρτυρα Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’. Τιμώντας τη μνήμη του, η Δάφνη Μητσοτάκη κατέθεσε ένα μπουκέτο από ανοιξιάτικα λουλούδια.