Η Ελληνική Επανάσταση «ζωντάνεψε» στην Καλαμάτα μέσα από την «Επιθυμία Ελευθερίας»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ελληνική Επανάσταση «ζωντάνεψε» το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιουνίου, σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο μίας κεντρική δράσης της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με τη συμμετοχή και του Δήμου Καλαμάτας.

Η πρόσοψη του κτηρίου του Κέντρου Τέχνης που φιλοξενεί το Εικαστικό Εργαστήρι επί της οδού Ναυαρίνου αποτέλεσε το σημείο όπου προβλήθηκε με την τεχνική του projection mapping η «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ».

Η Καλαμάτα εντασσόταν στις 18 πόλεις που παρουσιάστηκε η οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν.

Σημειώνεται ότι η προβολή έγινε ταυτόχρονα στις όψεις και των 18 επιλεγμένων κτηρίων, με προεξάρχον το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, ενώ εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές συνδέονταν και με στοιχεία της νεότερης ιστορίας κάθε πόλης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ενώ η δημιουργία του καλλιτεχνικού αφηγήματος του υλικού και η προσαρμογή του πάνω στα κτήρια έγινε από το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Οι δράσεις στο Δήμο Καλαμάτας με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 συνεχίζονται.