Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός της Αγίας Βαρβάρας, πλησίον του Κολυμβητηρίου Καλαμάτας και ο Ιερός Ενοριακός Ναός της Αγίας Βαρβάρας στην κωμόπολη της Μικρομάνης.

Στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Καλαμάτας χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πλαισιωμένος από τον Αρχιμ. Ευθύμιο Θεοδωρόπουλο, τον εφημέριο του Προσκυνήματος Πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Σιψά και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Ευθύμιος ο οποίος αναφέρθηκε με γλαφυρότητα στο πρόσωπο της Αγίας Βαρβάρας.

Στον Ενοριακό Ναό της κωμοπόλεως της Μικρομάνης προέστη της πανηγύρεως ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο π. Φίλιππος κηρύττοντας τον Θείο Λόγο τόνισε πως η Αγία Βαρβάρα και όλοι οι άγιοι της Εκκλησίας μας έζησαν με το «είναι» τους και όχι με το «εγώ» τους, όπως κάνουμε οι περισσότεροι σήμερα. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος της Αγίας Βαρβάρας στους δρόμους της κωμόπολης.