Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Καλαμάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με μεγαλοπρέπεια και κατά την εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε χθες, Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο Δήμο Καλαμάτας. Επίκεντρο των εορτασμών ο πανηγυρίζων Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Καλαμάτας και η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους.

Στον Ιερό Nαό Αγίας Τριάδος Καλαμάτας προέστη των λατρευτικών εκδηλώσεων ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τον Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Αρώνη και τους εφημερίους του Ναού. Κατά τη χθεσινή ημέρα, τελέσθηκε και η καθιερωμένη αρτοκλασία στον αύλειο χώρο του ναού, όπου παρέστη πλήθος δικηγόρων της πόλεως, ενώ το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αιρετοί της αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Επίσης στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους, η οποία αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Δημιόβης, τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, με τη συμμετοχή κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αλαγονίας.