Η «ζεστή πέτρα» που κατέστρεψε τη σκεπή του σπιτιού του τον έκανε… εκατομμυριούχο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένας 33χρονος άντρας από την Ινδονησία είδε μια πέτρα από τον ουρανό να του καταστρέφει τη σκεπή του σπιτιού του. Ωστόσο, δεν ήξερε ότι αυτή η πέτρα θα του άλλαζε τη ζωή μέσα σε μια στιγμή.

Η πέτρα των 2,1 κιλών ήταν μετεωρίτης 4,5 δισ. ετών και αξίζει χρυσάφι. Η τιμή του εκτιμήθηκε στα 2 εκατ. δολάρια, αλλάζοντας μέσα σε μια στιγμή τη ζωή του 33χρονου νεκροθάφτη Josua Hutagalung.

Ο Hutagalung έφτιαχνε άλλο ένα φέρετρο εκείνη τη στιγμή, δίπλα στο σπίτι του, όταν ο μετεωρίτης έπεσε στο σπίτι. Τρύπησε τη σκεπή και προσγειώθηκε.

Αυτά έγιναν στη βόρεια Σουμάτρα. Ο Hutagalung ήταν πραγματικά υπερτυχερός, καθώς η τιμή των μετεωριτών ποικίλει πολύ. Πωλούνται με το γραμμάριο και οι πιο κοινοί αξίζουν από 1-5 δολάρια, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που φτάνουν ακόμα και τα 1.000 δολάρια το γραμμάριο.

Ο δικός του είναι καθαρός ανθρακούχος χονδρίτης (CM1/2) ηλικίας 4,5 δισ. ετών. Εξαιρετικά σπάνιος κρίνεται και αξίζει 857 δολάρια/γραμμάριο, στέλνοντας την τιμή του στα 1,85 εκατ. δολάρια.

«Όταν έπιασα την πέτρα, ήταν ακόμα ζεστή και την έφερα στο σπίτι», είπε ο άντρας σε τοπικό μέσο. «Ο θόρυβος ήταν τόσο δυνατός που έτριζαν μέρη του σπιτιού. Όταν έψαξα, είδε ότι είχε σπάσει η σκεπή του σπιτιού».

Ο πατέρας 3 παιδιών δήλωσε στη «The Sun» ότι το πρώτο που θα κάνει με τα λεφτά που πήρε είναι να χτίσει μια εκκλησία στο χωριό. Ο αμερικανός πωλητής μετεωριτών Jared Collins, που εξασφάλισε ήδη ένα ποσοστό της διαστημικής πέτρας, δήλωσε:

«Το τηλέφωνό μου πήρε φωτιά με τρελές προσφορές. Μου έλεγαν να μπω στο αεροπλάνο και να πάω να αγοράσω τον μετεωρίτη … Κουβάλησα όσα περισσότερα μετρητά μπορούσα και πήγα να βρω τον Josua, ο οποίος αποδείχτηκε σκληρός διαπραγματευτής».

Ο Collins έστειλε τον μετεωρίτη στις ΗΠΑ, ο οποίος αγοράστηκε τελικά από τον Jay Piatek, γιατρό και συλλέκτη μετεωριτών από την Ιντιανάπολη.

Πηγή: newsbeast.gr