Η Κορομηλιά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των «Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με ξεναγό τον Περικλή Αργυρόπουλο μέλη της ομάδας «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» κατέγραψαν την αρχιτεκτονική του χωριού και τις φυσικές ομορφιές.  Ο Περικλής Αργυρόπουλος διατέλεσε πρόεδρος του χωριού. Μαζί με τον δραστήριο σύλλογο και τους κατοίκους που δεν ξεχνούν το χωριό και αρκετούς φίλους και αρωγούς στις προσπάθειες τους έχουν διατηρήσει σε άριστη κατάσταση την εικόνα του χωριού.

Από αρχιτεκτονικής πλευράς τα πέτρινα σπίτια στέκουν αγέρωχα στην πλειοψηφία τους, είναι αριστουργηματικά κτισμένα και εξασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης για κάθε εποχή (με μεγάλη σοφία και μαστοριά) ενώ οι δημόσιοι χώροι είναι φιλόξενοι και έτοιμοι να υποδεχθούν τον περιηγητή των Κοντοβουνίων.

Το Δημοτικό Σχολείο με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το μικρό αμφιθέατρο είναι σημείο αναφοράς για τα παιδιά τους θερινούς μήνες και τόπος υλοποίησης σημαντικών εκδηλώσεων. Η πέτρα κυριαρχεί ενώ πηγές και σημεία αναψυχής (με ήπιες διαμορφώσεις) πάντα σε σκιερά σημεία «αναμένουν» να λυτρώσουν τον οδοιπόρο.

Το πράσινο κυριαρχεί παντού και φυσικά προσφέρει άπλετη δροσιά σε πολλά σημεία του χωριού.

Ο μετεωρολογικός σταθμός που διατηρεί ο Περικλής είναι άλλη μια ιδιαιτερότητα του χωριού που εντυπωσιάζει όπως και ο τάφος που πρόσφατα ανακαλύφθηκε και όπως μας περιγράφει ο Περικλής Αργυρόπουλος  και σύμφωνα με την αρχαιολογική υπηρεσία που κλήθηκε άμεσα να τον «εκτιμήσει» και να συλλέξει τα ευρήματα μαρτυρά πολλούς αιώνες πίσω την φυσική παρουσία των ανθρώπων.

Η Κορομηλιά το επόμενο διάστημα θα βρεθεί στο επίκεντρο των «Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης» με σειρά δράσεων.