Η Κορώνη εόρτασε την εύρεση της εικόνας της Παναγίας Ελεήστριας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε κλίμα κατάνυξης και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, η γραφική Κορώνη εόρτασε σήμερα την εύρεση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Ελεήστριας, Πολιούχου και Προστάτιδος αυτής. Εχθές Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 τελέσθηκε ο Εσπερινός, στον οποίο έδωσε το παρόν και ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή, με την τέλεση της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώροςΟ Δήμαρχος σε δήλωσή του ανέφερε: «Η Κορώνη εορτάζει την εύρεση της Εικόνας της Παναγίας σε μια περίοδο, όπου η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από την πανδημία. Ας την ικετεύσουμε να μας απαλλάξει γρήγορα από αυτήν και να χαρίζει υγεία και δύναμη σε όλο τον κόσμο. Στους συντοπίτες μου Κορωναίους εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά και η Μεγαλόχαρη να τους δίνει κάθε καλό, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο».

Να σημειωθεί, ότι η Ιερά Εικόνα βρέθηκε το έτος 1897, εντός απόκρημνων βράχων, στο σημείο όπου σήμερα έχει αναγερθεί ο Ναός του Ιερού Προσκυνήματος, κατόπιν οραματισμών της ευσεβούς γερόντισσας Μαρίας Σταθάκη.