Η Μεσσηνία μπορεί να κάνει άλματα στη νέα ψηφιακή εποχή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Είναι γεγονός ότι η Μεσσηνία θα πρέπει να προχωρήσει και να συμπορευθεί με τη νέα ψηφιακή εποχή. Ως πτυχιούχος στη πληροφορική σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, μάθαμε ότι οι εφαρμογές, ο προγραμματισμός και το νέο δώρο της τεχνητής νοημοσύνης με μέτρο φυσικά μπορεί να μετουσιώσει ένα τόπο στην ψηφιακή εποχή.
Σημαντική αφορμή για τις εξελίξεις αποτελεί το γεγονός ότι Καλαμάτα άρα και η Μεσσηνία είναι το γεγονός ότι έγινε η πρώτη ψηφιακή πολύ στην Ελλάδα με ταχύτητες κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς για πρώτη φορά στη χώρα μας. Και ασφαλώς η Μεσσηνία μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο όλες τις τεχνολογικές αξίες της σύγχρονης τεχνολογίας σύμφωνα με τον ιστότοπο freegr.gr καθώς όπως έχουμε επισημάνει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, τα νέα δίκτυα αλλά και τα νέας γενιάς ασύρματης πρόσβασης μπορούν να προσφέρουν προσωποποιημένες πληροφορίες και εφαρμογές όπως στο εξωτερικό.

Η Μεσσηνία μπορεί να γίνει…. ψηφιακή
Με όχημα τις εφαρμογές μπορούν να δώσουν στην Μεσσηνία ένα σημαντικό τεχνολογικό προβάδισμα όπως έχουμε δει και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδος. Όμως το σημαντικότερο ωστόσο στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η Μεσσηνία με τα νέα δίκτυα στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας μπορεί να αξιοποιήσει μεγάλες δυνατότητες όπως είναι οι εμπορευματικές επίγειες μεταφορές στην αλυσίδα μεταφοράς αγαθών και στην εφοδιαστική αλυσίδα, η διασφάλιση μέσα από υψηλές ταχύτητες της ενημέρωσης των πολιτών μέσα από τους δήμους κι επομένως ηλεκτρονική διακυβέρνηση των Δήμων στο έπακρο.

Το μέλλον της πληροφορίας
Με αλλά λόγια οι δυνατότητες μπορούν να επεκταθούν και στον τομέα των μεταφορών, στην ηλεκτρονική ενημέρωση οδηγών σε εθνικούς δρόμους όπου θα μπορούν να αποστέλλονται άμεσα πληροφορίες, ενώ μπορεί να υπάρξει και αξιοποίηση πόρων ακόμα και όταν δημιουργηθεί μετά από κάποια χρόνια το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μεσσηνίας. Οι διαδραστικές εφαρμογές με την χρήση της νέας τεχνολογίας είναι πολυεπίπεδες κι επομένως η Μεσσηνία έχει πολλές δυνατότητες εφαρμογών στη νέα τεχνολογία αν όντως επιθυμεί να είναι ένα βήμα μπροστά στο δύσκολο ανταγωνιστικό περιβάλλον της Ευρώπης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ