Η ομάδα επιχειρηματικότητας του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με τους μαθητές της ομάδας επιχειρηματικότητας του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Οι μαθητές, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους υπεύθυνους καθηγητές τους, παρουσίασαν στον αντιπεριφερειάρχη την μαθητική επιχείρηση που δημιούργησαν, εν μέσω πανδημίας, με την ονομασία “City Explorers”, στο πλαίσιο του προγράμματος “Εικονική Επιχείρηση” του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων.

Η μαθητική επιχείρηση αφορά τη δημιουργία -με προδιαγραφές εμπορίου- ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού ανταλλαγής γνώσεων με διαδραστικό τρόπο, το κυρίαρχο θέμα στο οποίο είναι η Καλαμάτα και η ιστορία της. Στόχος του παιχνιδιού, εκτός από τη διασκέδαση, είναι η απόκτηση γνώσεων, η ανάπτυξη της σκέψης, η δημιουργία, η ευχαρίστηση.

Ο αντιπεριφερειάρχης, αφού επιχείρησε για λίγο να παίξει μαζί με τους μαθητές το παιχνίδι, τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους, για την ευρηματικότητά τους και τη δημιουργικότητα που επέδειξαν σε όλο το διάστημα ολοκλήρωσης της επιχειρηματικής τους ιδέας.

Ο Στ. Αναστασόπουλος, τέλος, ευχαρίστησε τους υπεύθυνους καθηγητές του 1ου Γυμνασίου και τον διευθυντή Νίκο Πεφάνη για την ενθάρρυνση της πρωτοβουλίας της επιχειρηματικής ομάδας και της καλλιέργειας της παιδείας, μέσω τέτοιων διαδραστικών μεθόδων.