Η ομάδα του Καλαμάτα ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ στα Τρίκαλα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η πρώτη στάση του Καλαμάτα ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14.3.2019 στα Τρίκαλα, σ’ έναν πρότυπο Δήμο πανελληνίως.
Εκεί, σε εξαιρετικό κλίμα, η υποψήφια Δήμαρχος Τόνια Κουζή και η ομάδα του Καλαμάτα ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ συνάντησε τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τους συνεργάτες του, συζητησαν τρόπους συνεργασίας και περιηγήθηκαν στην πόλη των Τρικάλων, εξετάζοντας καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στο Δήμο.
Η ομάδα του Καλαμάτα ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, μεταξύ άλλων, επισκέφτηκε την εταιρεία «e-Trikala Α.Ε.» όπου στόχος της είναι η δημιουργία και υλοποίηση εφαρμογών με βάση τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών, το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών – Μουτσοπούλου» και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του. Επιπλέον, ενημερώθηκε για την πορεία και τον τρόπο εφαρμογής του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Τρικάλων, καθώς και για τη διαχείριση των σκουπιδιών, το control room, τη γραμμή επικοινωνίας πολίτη και τα e-πιστοποιητικά. Τέλος, ξεναγήθηκε στο σπουδαίο Μουσείο Τσιτσάνη (παλιό χαμάμ & φυλακές), είδε το δημοτικό στούντιο και άκουσε τις σπάνιες ηχογραφήσεις του.
Πάνω απ’ όλα, εμείς, οι άνθρωποι του Καλαμάτα ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ εντυπωσιαστήκαμε από την καταπληκτική χημεία και τις ομοιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στον δικό μας νεανικό ομαδικό ενθουσιασμό και στην σπουδαία ομαδικη δουλειά που γίνεται στα Τρίκαλα με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Παπαστεργίου. Επόμενη στάση του ταξιδιού μας και επόμενος ΤΟΠΟΣ συλλογής ιδεών και πρωτοβουλιών για να φέρουμε στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ μας είναι η Κοζάνη.