Η Πιπίνα Κουμάντου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: «Στόχος μας η καλύτερη δημόσια υγεία για όλους»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το υψηλό αίσθημα ευθύνης όλου του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και τις άριστες υπηρεσίες που παρέχουν, χωρίς πάντα να επαρκούν αριθμητικά αλλά δίνοντας την ψυχή τους, διαπίστωσε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρος, Πιπίνα Κουμάντου, κατά την επίσκεψή της στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Τριφυλίας.

Η κα Κουμάντου είχε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση με το Διοικητή της Μονάδας Δημήτρη Λαμπρόπουλο και την Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Σταματία Αλεξοπούλου, για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Το ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου, φροντίζει καθημερινά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών, ενώ έχουν αξιοποιηθεί στο μέγιστο δωρεές που έχουν γίνει από ιδιώτες. Ωστόσο, απαιτούνται περισσότεροι χώροι για τη στέγαση των διοικητικών υπηρεσιών, ενώ υπάρχει διάχυτος προβληματισμός για τη στελέχωση του Νοσοκομείου, όταν λήξουν οι συμβάσεις προσωπικού, που έγιναν λόγω της πανδημίας.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλουν καλύτερη δημόσια υγεία για όλους.

«Γι’ αυτό το πρόγραμμα της περιλαμβάνει αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού για την υγεία, ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού και αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζόμενους.

Επίσης, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό νοσοκομείων και κέντρων υγείας, δημιουργία μονάδων τηλεϊατρικής, ξεκάθαρη εγγύηση πρόσβασης του ΕΚΑΒ για πρώτες βοήθειες σε 7 με 10 λεπτά από τη κλήση σε αστικές και ημιαστικές περιοχές και μείωση χρόνου αναμονής για χειρουργικές πράξεις κατά 50% και μείωση χρόνου αναμονής στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών κατά 70% έως το τέλος του 2027», τόνισε η υποψήφια βουλευτής Πιπίνα Κουμάντου.

Επίσκεψη στο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας

Πριν την επίσκεψή της στο Νοσοκομείο η κα Κουμάντου, επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα θρησκευτικού, κοινωνικού και φιλανθρωπικού ενδιαφέροντος και ζήτησε την ευχή και την ευλογία του.