Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, εξήγησε τι θα γίνει σε περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία εν όψει και του ανοίγματος των σχολείων, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε όλα θα είναι έτοιμα για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία και εξέφρασε την αισιοδοξία της πως: «Είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν όλες οι κινήσεις ώστε τα παιδιά μας τη Δευτέρα (14/09) να είναι όλα στη θέση τους. Μπορούν τα παιδιά να έχουν από το σπίτι μια μάσκα, από την άλλη όμως και τα σχολεία θα έχουν ικανό αριθμό εάν κάποιο παιδί δεν έχει, για να δώσουν».

Όπως πρόσθεσε, μια μαζική διενέργεια τεστ κορωνοϊού δεν θα έχει αξία για τους εκπαιδευτικούς, καθώς «έχουμε δει ότι το τεστ έχει αξία όταν επαναλαμβάνεται. Τα μέτρα τα οποία ορίστηκαν από την επιτροπή θα προσπαθήσουμε με προσήλωση να τα εφαρμόσουμε».

Αναφερόμενη στην περίπτωση που βρεθεί κρούσμα κορωνοϊού στις σχολικές αίθουσες, η Σοφία Ζαχαράκη εξήγησε ότι θα κλείνει μόνο το τμήμα που βρέθηκε το κρούσμα κι όχι ολόκληρο το σχολείο. Ωστόσο: «Εάν μια περιοχή βρίσκεται σε μια περίοδο που είναι έντονες οι περιπτώσεις των κρουσμάτων, εκεί πιθανότατα να κλείνει το σχολείο».

Μίλησε και για τους αρνητές της μάσκας και τους γονείς που δηλώνουν ότι θα στείλουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στο σχολείο: «Οι κανόνες που ορίζονται δεν είναι ιδανικοί για να ξεκινήσουν τα παιδιά το σχολείο, είναι όμως το απαραίτητο».