Θρίαμβος της Κορίνθου ’06. Απέκλεισε την Καλαμάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την μεγαλύτερη και πιο σημαντική νίκη στην ιστορία της έκανε στο δημοτικό στάδιο της πόλης η Κόρινθος 06, κερδίζοντας στα πέναλτι με 5-4 την Καλαμάτα.

To αποτέλεσμα η Μαύρη Θύελλα να βρεθεί με το “καλημέρα” και εντελώς άδοξα εκτός του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας, από ομάδα του Α’ τοπικού της Κορινθίας, επαναλαμβάνουμε, με ότι και αν συνεπάγεται αυτό, σε όλα τα επίπεδα (ηθικό, οικονομικό, γόητρο, ψυχολογικό κλπ_ για τους “μελανόλευκους”.

Η ομάδα του Σταύρου Μπινιάρη έπαιζε απο το 80′ και σε όλη την παράταση με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μάκη Μυργιώτη.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν  2-2 στον κανονικό αγώνα και την παράταση  και 5-4 στα πέναλτι(66′ Κοστόφ, 101′ Καμπιώτης / 6′ Αθανασόπουλος,  107′ Μπίζος), από την Κόρινθο 2006, ομάδα του Α’ τοπικού της Κορινθίας παρακαλώ, η οποία από το 87′ αγωνιζόταν και με 10 παίκτες, ενώ μετά το 2-2 στην παράταση ο Λαθύρης έχασε και πέναλτι…

Η Μαύρη Θύελλα ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη όμως οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες δυνάμεις και μάλιστα δεν πτοήθηκαν ούτε από το γεγονός πως από το 80′ και μετά αγωνίστηκαν με 10 παίκτες, χάνοντας μάλιστα πολλές καλές ευκαιρίες στην εστία των φιλοξενουμένων.

Η Μαύρη Θύελλα στο 6′ έκανε το 1-0, όταν μετά από κεφαλιά του Μπιτσάνη οι αμυντικοί έκαναν λάθος γύρισμα στον Σκλαβενίτη, και ο Βασίλης Αθανασόπουλος που ακολούθησε την φάση κέρδισε την μπάλα και με πλασέ από πολύ κοντά άνοιξε το σκορμέσα σε εξαλλους πανηγυρισμούς  40 περίπου φανατικών οπαδών της Θύελλας που βρέθηκαν στις κερκίδες.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια πήραν τα ηνία του αγώνα καθώς η Καλαμάτα τους χώρο στο γήπεδο και απείλησαν στο 21’ σε σουτ άουτ του Βελισάρη, στο 23’ με τον πλασέ επίσης άουτ του Κοστόφ και στο 40’ με κεφαλιά του Τριμπόνια.

Η πρώτη φάση ήταν για τους γηπεδούχους στο 61’ όταν ο Καπλατζής έπιασε κεφαλιά, ο Κόκκαλης βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν η οποία χτύπησε στο πάνω μέρος του δοκαριού και πέρασε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-1 στο 66’ όταν ο βούλγαρος Κοστόφ έγινε κάτοχος τη μπάλας μέσα στην περιοχή με πλάτη στο τέρμα, οι αμυντικοί απέτυχαν να διώξουν και γυρίζοντας το σώμα του πλάσαρε τον Κόκκαλη για το 1-1.

Στο 90΄ η Κόρινθος έμεινε με 10 παίκτες όταν ο διαιτητής Στάμος έδειξε δεύτερη κίτρινη-κόκκινη κάρτα στον Μυργιώτη ο οποίος προσπάθησε να τον ξεγελάσει σκοράροντας με το χέρι.

Στην παράταση η Κόρινθος κατάφερε να σκοράρει όταν ο Μπρενόζι μετά από εκτέλεση κόρνερ και αποτυχημένη προσπάθεια της άμυνας να διώξει πλάσαρε τον Κόκκαλη για το 2-1 και ο Λαθύρης έκανε κόρνερ απο αριστερά και ο Μπίζος πήρε την κεφαλιά για το 2-2 στο 107’!

Στο 113΄η Καλαμάτα είχε την μεγάλη ευκαιρία να κουμπώσει την νίκη οταν κέρδισε πέναλτι σε προσπάθεια του Αθανασόπουλου ο οποιος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε απο τον τερμστοφύλακα Σκλαβενίτη.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λαθύρης ο οποίος όμως την έστειλε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σκλαβενίτη και στην επαναφορά ο Μπιτσάνης έπεσε στην μπάλα με δυο αμυντικούς και την έστειλε άουτ!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 21 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η διαδικασία των πέναλτι

Η σειρά των πέναλτι:

Μπιτσάνης για την Καλαμάτα 1-0

Φίλης για την Κόρινθο 1-1

Πινδώνης για την Καλαμάτα 2-1

Καμπιώτης για την Κόρινθο 2-2

Λαθύρης για την Καλαμάτα 3-2

Καπλατζής για την Κόρινθο 3-3

Κόκκαλης για την Καλαμάτα άουτ

Μαγγίνας για την Κόρινθο 4-3

Αθανασόπουλος για την Καλαμάτα 4-4

Τριμπόνιας για την Κόρινθο 5-4

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σκλαβενίτης, Γκουριώτης, Φίλης, Μαγγίνας, Μευρέλης, Βασιλάρης, Τριμπόνιας, Καμπιώτης, Μυργιώτης, Καπλατζής, Κοστόφ (78’ λ. τρ. Μπρενόζι

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ: Κόκκαλης, Παντσιώτης, Οικονομέας (49’ λ. τρ. Χότζας), Μπίζος, Καράμπελας, Ζαχαρόπουλος, Αθανασόπουλος, Πινδώνης, Μπιτσάνης, Λαθύρης, Κανελλόπουλος (106’ Κανανάϊ).

Η κλήρωση της επόμενης φάσης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στα γραφεία της ΕΠΟ.

streetlife.gr