Θ. Βασιλόπουλος: Επίσκεψη στο Κύτταρο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επίσκεψη στη Θεραπευτική Κοινότητας διαμονής ΚΥΤΤΑΡΟ στη Σπερχογεία, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος ΚαλαμάταςΘανάσης Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του για τις δράσεις και τις υπηρεσίες της δομής.

Η Θεραπευτική Κοινότητα διαμονής ΚΥΤΤΑΡΟ, όπου γίνεται η κύρια φάση θεραπείας, στηρίζεται στην ενεργητική συμμετοχή των μελών της. Μέσα σε κλίμα συναισθηματικής ασφάλειας και αλληλοβοήθειας, αντιμετωπίζουν τα αίτια της εξάρτησής τους και μαθαίνουν νέους τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών τους.

Αναπληρώνουν τα εκπαιδευτικά τους κενά, συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές, αθλητικές, περιβαλλοντικές κ.ά. δραστηριότητες, καλλιεργούν προσωπικά ενδιαφέροντα, αλληλεπιδρούν με την τοπική κοινωνία και προετοιμάζονται για την κοινωνική τους επανένταξη.Η θεραπευτική πορεία ολοκληρώνεται στο Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης στην Καλαμάτα.  Είναι μονάδα εξωτερικής παρακολούθησης, η οποία διαθέτει ξενώνα, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν τα μέλη της έως ότου βρουν δουλειά. Στο στάδιο αυτό στόχος είναι η ομαλή και ισότιμη ένταξη στην κοινωνία. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση καθώς και στην πρόληψη της υποτροπής.

Στη συνάντηση, παρουσιάστηκαν από τα μέλη της κοινότητας και οι θέσεις τους σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές περιγράφονται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 30/09/2019 Αρ. Φύλλου 145 Αρθρ. 8).
Πηγή: https://www.kalamata.gr/