Ισχυρή κακοκαιρία στην κεντρική, δυτική και νότια Ελλάδα το επόμενο 48ωρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε κλοιό κακοκαιριών θα βρίσκεται η χώρα, πιθανώς καθ’όλη την διάρκεια της νέας εβδομάδας.

Ήδη από σήμερα παρατηρούμε την αποκομμένη λίμνη της ανώτερης ατμόσφαιρας στον κόλπο της Σύρτης η οποία έχει αργή Βορειοανατολική κίνηση. Μέσα στην νύχτα η short wave trough, θα ξεκινήσει να επηρεάζει τις νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας και αργότερα μεγάλο μέρος των κεντρικών, ανατολικών και νοτίων τμημάτων της επικράτειας. Παράλληλα θα επηρεαστούν και τμήματα της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή χαμηλό στην περιοχή της Βόρειας Ιταλίας αναμένεται να βαθύνει από αύριο το πρωί, ενώ παράλληλα θα κινηθεί αργά νοτιότερα, πλησιάζοντας την χώρα μας από την Τρίτη , δίνοντας αρκετές βροχές και ισχυρούς ανέμους στο Ιόνιο και σταδιακά και σε αρκετές περιοχές της υπόλοιπης χώρας μέσα στην εβδομάδα.

Το χαμηλό αυτό μάλιστα δείχνει να οργανώνεται και να βαθαίνει περαιτέρω από το πρωί της Τετάρτης και στην συνέχεια να αποκτά πορεία προς την χώρα μας.

Ας δούμε αναλυτικά όμως τι περιμένουμε στα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας την Δευτέρα και την Τρίτη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/11:

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ: Άστατο το καιρικό σκηνικό την Δευτέρα στα νησιά του Ιόνιου. Τις πρωινές ώρες θα σημειώνονται τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες ασθενούς έως μέτριας έντασης κυρίως στην Κέρκυρα και την Ζάκυνθο.Το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει ανοίγματα κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, ενώ υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας στην Κέρκυρα. Από το βράδυ σταδιακά θα επανέλθουν οι νεφώσεις στην περιοχή, καταιγίδες θα έχουμε στα ανοικτά του πελάγους, ενώ ασθενή φαινόμενα θα απασχολήσουν την Κέρκυρα αρχικά και σταδιακά και τις υπολοιπές περιοχές.Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοανατολικοί στα 3-5 μποφόρ.Θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς.

ΗΠΕΙΡΟΣ:  Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα. Λόγω μεταφοράς σκόνης οι βροχές τοπικά θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά στο Ιόνιο έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην περιοχή Ιωαννίνων 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:

Δυτική: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα Νοτιοδυτικότερα τμήματα από τα ξημερώματα, όπου εκεί ενδεχομένως τοπικά να σημειωθούν πρόσκαιρα ισχυρά φαινόμενα. Σταδιακά και από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση και θα περιοριστούν ενώ ο καιρός θα παρουσιάσει και ανοίγματα προς το βράδυ.Οι άνεμοι αρχικά νοτιοανατολικοί στα 3-5 μποφόρ(τοπικά και 6), ενώ από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς.Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

Ανατολική: Η μέρα θα κυλήσει με αυξημένη συννεφιά η οποία σταδιακά θα πυκνώνει και θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές που θα είναι τοπικά ισχυρές και τοπικές καταιγίδες.Βελτιώση του καιρού από το βράδυ
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 4-5 τοπικά και 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ- ΣΠΟΡΑΔΕΣ: Προβλέπεται τοπική συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές μπόρες που θα είναι περισσότερες στα ορεινά τμήματα της περιφέρειας. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά σε όλους τους νομούς. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στην πεδιάδα κοντά σε λίμνες και ποτάμια.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς στο εσωτερικό και νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ στα παράλια και τις Σποράδες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε: Λάρισα 10-17°C, Τρίκαλα 9-16°C, Καρδίτσα 9-17°C, Βόλος 12-18°C, Ελασσόνα 9-16°C, Αγιά 9-16°C, Φάρσαλα 9-17°C, Καλαμπάκα 9-16°C, Σποράδες 14-17°C.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ: Η κακοκαιρία φαίνεται πως θα δείξει τα δόντια της στο ανατολικό Αιγαίο την Δευτέρα καθώς ήδη από το πρωί αυξημένες νεφώσεις θα καλύπτουν τον ουρανό των νησιών. Σχετικά γρήγορα το πρωί μπόρες και καταιγίδες θα αναπτυχθούν στην περιοχή της Χίου και της Ικαρίας-Σάμου. Ωστόσο προς το μεσημέρι αναμένεται γενικό κλείσιμο του καιρού παντού καθώς ένα καλά οργανωμένο μέτωπο καταιγίδων θα ανηφορίζει από τα ΝΔκα. Έτσι μεταξύ μεσημβρινών και πρώτων απογευματινών ωρών καταιγίδες θα απασχολούν όλο το ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην περιοχή της Σάμου και της Ικαρίας αναμένονται να είναι τοπικά αρκετά ισχυρές (οπότε δείξτε την απαραίτητη προσοχή). Διάλυση του μετώπου προς το βράδυ στις ακτές της Τουρκίας, αλλά και πάλι δεν αποκλείονται τοπικοί όμβροι. Οριστική παύση των φαινομένων μετά τα μεσάνυχτα. Η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς. Οι άνεμοι Νότιοι-Νοτιοανατολικοι στα 4-5 και στα ανοιχτά του πελάγους έως 6 μποφόρ.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Ψιχαλίσματα η ασθενής βροχή ανα διαστήματα σε όλα τα νησιά απο το πρωί εώς τις προμεσημβρινές ωρες. Στην συνέχεια τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειώνονται καταιγίδες συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων χωρίς να αποκλείεται και σύντομη χαλαζόπτωση σε τοπικό επίπεδο.
Το απόγευμα θα συνεχίζουν τα φαινόμενα με ανα διαστήματα καταιγίδες και βράδυ σταδιακά θα ηρεμούν και θα εντοπίζονται μόνο στα πολύ ανατολικά νησιά που συνορεύουν με τα Μικρασιάτικα παράλια χωρίς δυναμική.
Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένεται ξάστερος ουρανός κατά την διάρκεια της νύχτας.
Οι άνεμοι θα στραφούν απο Νοτιοανατολικές διευθύνσεις απο το ξημέρωμα και θα ακουμπάνε τα 6-7 μποφόρ ενώ την στιγμή των φαινομένων οι ριπές θα ακουμπάνε και τα 8 μποφόρ !
Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 21 με 22°C βαθμούς το μεσημέρι για να πέσουν στους 16-17.. την νύχτα οι ελάχιστες.
Υγρασία : 70% – 97%

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  Η Δευτέρα θα ξεκινήσει στην Μακεδονία με κατά τόπους κακοκαιρία. Η δυτική Μακεδονία καθ’όλη την διάρκεια της μέρας θα έχει παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές σύντομες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Ο κύριος όγκος των φαινομένων θα εντοπίζεται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, όπου σε αυτές τις περιοχές ήδη από τα ξημερώματα θα εκδηλώνονται μπόρες και καταιγίδες. Η αστάθεια με τις καταιγίδες θα συνεχιστεί στις περιοχές αυτές μέχρι και αργά το απόγευμα, ενώ προς το βράδυ τα φαινόμενα θα λάβουν κυρίως ποτιστικό χαρακτήρα και θα αρχίσουν να εξασθενούν σταδιακά. Η θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι γενικά από Νότιες-Νοτιοανατολικες διευθύνσεις στα 2-4 μποφόρ και μόνο στην νότια Χαλκιδική θα αγγίζουν τα 5 μποφόρ.

ΘΡΑΚΗ: Στην Θράκη αυτή η κακοκαιρία της Δευτέρας θα είναι επιλεκτική καθώς τα δυτικότερα τμήματά της φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο, και κυρίως ο νομός Ξάνθης με μπόρες και καταιγίδες στην μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας. Πιο ανατολικά στον νομό Ροδόπης τα φαινόμενα θα είναι πιο ασθενή και τοπικά με την μορφή μπόρας, ενώ προς το βράδυ ίσως γίνουν λίγο πιο γενικευμένα πριν εξασθενήσουν το ξημέρωμα της Τρίτης. Ο νομός Έβρου εκτός από αυξημένες νεφώσεις που θα έχει κατά την διάρκεια της μέρας και τις πιθανές ασθενείς βροχές στα νότια τμήματα προς το βράδυ, δεν θα δεχτεί κάτι αξιόλογο. Η θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα 3-4 μποφόρ.

ΣΤΕΡΕΑ:

Δυτική: Μέσα στην νύχτα η αυξημένη συννεφιά πιθανώς να δώσει κάποια πρόσκαιρα φαινόμενα στα βορειοδυτικά παραθαλάσσια τμήματα. Ωστόσο ο καιρός γρήγορα θα ανοίξει και τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι υπάρχει μικρή πιθανότητα για εκδήλωση σποραδικών βροχών στα ορεινότερα τμήματα, ενώ στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Εκ νέου κλείσιμο του καιρού από τις δυτικότερες περιοχές αναμένεται από αργά το βράδυ.Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί στα 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

Κεντρική και Ανατολική-Εύβοια: Με μπόρες και καταιγίδες ήδη από τα ξημερώματα θα ξεκινήσει η μέρα σε μεγάλο μέρος της Στερεάς και στην Εύβοια. Τα εντονότερα φαινόμενα ωστόσο θα τα έχει ο νομός Βοιωτίας και η κέντρο-νότια Εύβοια όπου εδώ ίσως οι καταιγίδες έχουν και ισχυρή ένταση πρόσκαιρα. Ωστόσο προς το μεσημέρι και έπειτα τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά και ο καιρός σταδιακά θα ανοίξει στις περισσότερες περιοχές. Το βράδυ ο καιρός θα είναι παντού καθαρός με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 1-2 μποφόρ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Με συννεφιασμένο καιρό θα ξεκινήσει η ημέρα.Κατά τις πρώτες μεσημεριανές ώρες θα σημειωθούν τα πρώτα φαινόμενα κατά βάση ασθενή με τάση έντασης όσο θα περνάει η ώρα.Πιθανή εκδήλωση καταιγίδας.Βελτιώση του καιρού το βράδυ
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 4-5 τοπικά και 6 μποφόρ.

ΚΡΗΤΗ: Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις πρωινές ώρες. Λόγω μεταφοράς σκόνης οι βροχές τοπικά θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχής. Τα φαινόμενα τοπικά, κυρίως στα νότια, αναμένονται ισχυρά. Από τις απογευματινές ώρες όμως τα φαινόμενα προοδευτικά θα εξασθενήσουν, θα περιοριστούν και θα σταματήσουν. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά έως πολύ ισχυροί, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ασθενείς έως μέτριους και πρόσκαιρα τοπικά έως ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια τμήματα του νησιού από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα νότια από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στα ορεινά από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ATTIKH:Αστατος καιρός κατα περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως προς τα νότια του νομού αργά το πρωϊ και νωρίς το μεσημέρι  συμπαγής καιρός με πιο εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα να είναι ισχυρές στα νότια τμήματα κυρίως,μέσα στο βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοι 3-4Bf, στα ανατολικά πιο ενισχυμένοι

Θερμοκρασία: Κέντρο: 15-20οC, Bόρεια Προάστια: 12..18oC, Δυτικά προάστια : 13…19oC, Νότια προάστια:16-21oC

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά νεφελώδης καιρός με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα του νομού από τις προμεσημβρινές ώρες και ύστερα. Το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει ανοίγματα κατά τόπους ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί.

Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης από 15 έως 19 βαθμούς και οι άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 3-5 μποφόρ.

                                                            ΧΑΡΤΕΣ MAP ALERT θα τους βρείτε στην κεντρική μας σελίδα

ΠΡΩΙ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

    ΒΡΑΔΥ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

ΧΑΡΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Από το προγνωστικό μοντέλο του Forecastweather.grhttp://prognosi.forecastweather.gr/index.html

TΡΙΤΗ 14/11:       

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ: Αρχικά διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα ανοικτά του ιονίου.
Κυρίως από το μεσημέρι και ύστερα αναμένονται κατά περιόδους βροχές μέτριας έντασης με σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα γίνουν περισσότερες προς το βράδυ.
Πολύ τοπικά πιθανώς να σημειωθούν αξιόλογα φαινόμενα, ωστόσο ο κύριος όγκος των φαινομένων θα εντοπίζεται στην θάλασσα.
Οι άνεμοι αρχικά νοτιοδυτικοί ασθενείς, ωστόσο από τις προμεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας τα 6-7 και τοπικά και τα 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Από τις πρωινές ώρες αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά στο Ιόνιο έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην περιοχή Ιωαννίνων 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:

Δυτική: Αρχικά οι βροχές που θα εκδηλώνονται στο Νότιο Ιόνιο θα αφήνουν μεγάλο μέρος της Δυτικής Πελοποννήσου ανεπηρέαστο και μόνο οι Δυτικές παράκτιες περιοχές θα δέχονται κατά διαστήματα ασθενείς μπόρες.Από το μεσημέρι οι βροχές θα παρουσιάσουν γενίκευση και θα έχουν κατά κύριο λόγω μέτρια ένταση, κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα, ενώ στο εσωτερικό της Δυτικής Πελοποννήσου δεν αποκλείονται και πρόσκαιρα ανοίγματα στον καιρό(πλην των ορεινών περιοχών).

Άνεμοι: Αρχικά νότιοι ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί στα 3-5 και τοπικά και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Ανατολική: Βροχές μέτριας τοπικά και ισχυρής έντασης βροχές από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες και μετά.Κατά τις απογευματινές και βραδυνές ώρες πιθανή εκδήλωση ισχυρής καταιγίδας μικρής διάρκειας.Σπάσιματα στον καιρό κατά την αλλαγή με την Τετάρτη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 2-3 τοπικά και 4 μποφόρ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ- ΣΠΟΡΑΔΕΣ: Προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες. Από το μεσημέρι και μετά θα πυκνώσουν και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές που στην Πίνδο, τα Χάσια και τον Όλυμπο θα είναι αξιόλογες. Στις Σποράδες παρά την τοπική συννεφιά δεν αναμένεται να βρέξει.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο εσωτερικό αλλά και τις Σποράδες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε: Λάρισα 7-18°C, Τρίκαλα 7-17°C, Καρδίτσα 7-18°C, Βόλος 12-18°C, Ελασσόνα 8-16°C, Αγιά 7-16°C, Φάρσαλα 7-18°C, Καλαμπάκα 8-16°C, Σποράδες 13-18°C.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ:  Η Τρίτη θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στο ανατολικό Αιγαίο με σχετικά καλές καιρικές συνθήκες και αρκετή ηλιοφάνεια. Ωστόσο κατά διαστήματα δεν θα λείπουν και οι αυξημένες νεφώσεις χωρίς να είναι ικανές αυτές όμως να δώσουν κάτι αξιόλογο μέχρι και το τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς. Οι άνεμοι νότιοι ελαφρώς νοτιοανατολικοί στα 3-4 και πολύ τοπικά έως 5 μποφόρ.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Δεν αναμένεται τίποτα το ιδιαίτερο πέρα απο πιθανότητα ανω του 50% για μπόρες κατά τις μεσημβρινές ώρες σε Ρόδο και Κώ. Δεν αποκλείεται και καταιγίδα. Απο την νύχτα ο καιρός θα κλείνει και πάλι σε όλα τα τμήματα και τα μεσάνυχτα κυρίως θα βγαίνουν ψιχαλίσματα η σύντομες μπόρες στα νησιά που έχουν θέα προς τα Μικρασιάτικα Παράλια.
Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στα 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ και θα πνέουν απο νοτιοδυτικές διευθύνσεις.
Οι θερμοκρασίες δεν θα μεταβληθούν και θα φτάσουν τους 21 με 22°C βαθμούς το μεσημέρι για να πέσουν στους 16-17.. την νύχτα οι ελάχιστες.
Υγρασία : 60% – 92%

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  Με αυξημένες νεφώσεις θα ξεκινήσει η μέρα σε όλη την Μακεδονία που νωρίς το πρωί ίσως αφήσει λίγες ψεκάδες στα πεδινά της Πέλλας και της Ημαθίας. Μέχρι και νωρίς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα απουσιάζουν γενικά από παντού, αλλά μετά το μεσημέρι και από την δυτική Μακεδονία ασθενείς βροχοπτώσεις θα εισβάλουν ανατολικότερα και έτσι μέχρι τις βραδινές ώρες θα έχουν φτάσει και στην κεντρική. Ιδιαίτερα στην Χαλκιδική αλλά και σε περιοχές γύρω από τον Στρυμωνικό και στα παράκτια της Καβάλας και της Θάσου αναμένονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως προς τα μεσάνυχτα. Η θερμοκρασία από 5 έως 19 βαθμούς. Οι άνεμοι από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 2-4 μποφόρ.

ΘΡΑΚΗ: Η μέρα θα κυλίσει με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και μικρή πιθανότητα για λίγες μπόρες σε περιοχές του νομού Ροδόπης το μεσημέρι. Προς τα μεσάνυχτα και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα οι δυτικότερες περιοχές του νομού Ξάνθης δίνουν υποψηφιότητα για λίγες τοπικές ψεκάδες/ασθενείς βροχές, όχι αξιόλογα φαινόμενα ωστόσο. Η θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς. Οι άνεμοι γενικά από νότιες διευθύνσεις στα 2-3 μποφόρ.

ΣΤΕΡΕΑ:

Δυτική: Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά κατά την διάρκεια του πρώτου μισού της ημέρας, με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα δείξουν περισσότερη επιμονή στα δυτικά παράκτια τμήματα αλλά και στις ορεινότερες περιοχές, ενώ θα είναι λιγότερα στο εσωτερικό της Δυτικής Στερεάς. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί στα 3-5 μποφόρ και στα παραθαλάσσια μέχρι 6. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς.

Κεντρική και Aνατολική-Εύβοια: Το πρώτο μισό της ημέρας θα κυλίσει παντού με σχετικά καλές συνθήκες καθώς θα απουσιάζουν τα φαινόμενα, αλλά τοπικά οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες. Μεταβολή του καιρού θα υπάρξει από τις μεσημβρινές ώρες και έπειτα όπου από τα δυτικότερα τμήματα θα εισβάλλουν μπόρες και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως κοντά στα παράκτια τμήματα του Κορινθιακού κόλπου. Η Εύβοια παρόλη την αυξημένη νέφωση κατά την διάρκεια της μέρας δεν θα δεχτεί φαινόμενα μέχρι και το τέλος αυτής. Η θερμοκρασία από 6 έως 22 βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 1-2 και πολύ τοπικά έως 3 μποφόρ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Η ημέρα θα κυλήσει με αυξημένη συννεφιά κατά τόπους πιο πυκνή με μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής μικρή διάρκειας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 3-4 τοπικά και 5 μποφόρ

ΚΡΗΤΗ: Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες με ενδεχόμενο πρόσκαιρων τοπικών βροχών κυρίως στα νότια του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια τμήματα του νησιού από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στα νότια από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στα ορεινά από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΧΑΡΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Από το προγνωστικό μοντέλο του Forecastweather.gr        

http://prognosi.forecastweather.gr/index.html

                      Δώστε μεγάλη προσοχή στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Επιμέλεια: Θοδωρής Γκέσουρας, Γιώργος Πολίτης, Γιάννης Μανωλάς, Τάσος Κουρτζιάκης, Θοδωρής Κοντός, Βασίλης Πανάκογλου, Έμη Ντινοπούλου, Τάσος Μαριόλας.

Επιμέλεια Χαρτών: Ιωάννης Σταματάκης

http://forecastweather.gr