Ιταλία: Με μια λέξη… δράμα! Ζητούν ενίσχυση των δυνάμεων του στρατού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, στην Ιταλία, Ατίλιο Φοντάνα, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, ζήτησε να κλείσουν στην περιοχή του ιδιωτικά γραφεία και δημόσιες υπηρεσίες, εκτός από τις απόλυτα αναγκαίες.

Παράλληλα, προέβαλε το αίτημα να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, να σταματήσει κάθε εργασία σε οικοδομές και εργοτάξια και να ενισχυθεί η παρουσία του στρατού.

Μόνον στην περιφέρεια της Λομβαρδίας χίλια άτομα βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Στην πόλη του Μιλάνου, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο σημειώθηκαν 634 νέα κρούσματα.

Σε όλη την Λομβαρδία, μέσα σε μια ημέρα έχασαν την ζωή τους 209 ασθενείς του ιού. Απόψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε ανακοίνωσε ότι στις περιοχές του ιταλικού Βορρά που πλήττονται δραματικά από τον κορονοϊό, αποστέλλονται 300 γιατροί από τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας. Παράλληλα, το Σάββατο αναμένεται και η άφιξη γιατρών από την Κούβα, οι οποίοι είχαν μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση του ιού Έμπολα.

«Δεν μπορούμε πια να αστειευόμαστε, ούτε και να κάνουμε τους καλούς. Φτάνει με το τρέξιμο στους δρόμους και με τα συνεχή ψώνια στα σούπερ μάρκετ», δήλωσε πριν λίγο στο τηλεοπτικό δίκτυο La7, ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα.

Ιταλία: Ο Πάπας Φραγκίσκος ενώνει τη φωνή του με τους Ιταλούς πιστούς στην προσευχή για την καταπολέμηση της νόσου

Ο Πάπας Φραγκίσκος μετείχε απόψε με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην προσευχή που οργάνωσαν οι Ιταλοί επίσκοποι, οι οποίοι ζήτησαν από όλους τους πιστούς της χερσονήσου να προσευχηθούν στις 21.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδος) για την καταπολέμηση της νόσου.

“Σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, όπου όλα μοιάζουν να παραπαίουν, ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να μείνουμε δυνατοί γι αυτό που έχει πραγματικά σημασία”, δηλώνει ο Ποντίφικας στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα το Βατικανό. “Ας είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο, δείχνοντας φιλανθρωπία, κατανόηση, υπομονή και ευσπλαχνία”.

Σε αυτή την προσευχή, ο Πάπας παρακαλεί τον Άγιο Ιωσήφ να δώσει έμπνευση στους επιστήμονες, να στηρίξει αυτούς που βοηθούν όσους χρήζουν βοήθειας: τους εθελοντές, τους νοσηλευτές, τους γιατρούς, που είναι στην πρώτη γραμμή για να περιθάλπουν τους ασθενείς, και με κόστος τη δική τους υγεία”.

“Προστάτευσε τους γέροντες από τη μοναξιά. Μαζί με την Παναγία, ικέτευσε τον Κύριο να ελευθερώσει τον κόσμο από κάθε μορφής πανδημία”, καταλήγει.

Δεκαπέντε λεπτά πριν από την συλλογική προσευχή, όλα τα ρολόγια της Ρώμης ήχησαν στις 20.45 και οι Ιταλοί κλήθηκαν να βάλουν ένα λευκό ύφασμα στο παράθυρό τους.

Η Ιταλία ξεπέρασε απόψε την Κίνα στον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό, καταγράφοντας 427 νέους θανάτους σε 24 ώρες για να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός σε 3.405 θανάτους.

Η Ιταλία κατέγραψε επίσημα τους δύο πρώτους θανάτους από τον Covid-19 στις 22 Φεβρουαρίου.

Πηγή