Κάθε ήρωας έχει μια Οδύσσεια, αλλά και μια ευχή: την Ιθάκη του

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο ετήσιος εικονικός περίπατος του Make-A-Wish (Κάνε- Μια – Ευχή Ελλάδος) και φέτος «διασχίζει» ηλεκτρονικά την Ελλάδα και οδηγεί 25 ήρωες στην Ιθάκη τους

Για 2η συνεχή χρονιά, ο ετήσιος εικονικός περίπατος του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) θα λάβει χώρα μέσω ενός online διαδραστικού χάρτη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δωρίσουν ποσά από 5 ευρώ για 25 από τις 200 και πλέον ευχές παιδιών που βρίσκονται σε αναμονή, ενώ την ίδια στιγμή μεγάλη εταιρεία καλλυντικών (L’Oreal Hellas) θα διπλασιάζει τις δωρεές αυτές. Υπενθυμίζουμε ότι ο οργανισμός εκπληρώνει ευχές παιδιών 3-18 ετών, τα οποία πάσχουν από κάποια σοβαρή ασθένεια. Δεν είναι απλά μια ευχή, είναι δύναμη να πιστέψουν ότι όλα μπορούν να συμβούν, ακόμη το απίστευτο: να γίνουν καλά!

Η διαδικασία είναι απλή:

Κάνω μια δωρεά με πιστωτική ή χρεωστική στο donate.makeawish.gr

Κάθε δωρεά που κάνω, διπλασιάζεται από μεγάλη εταιρεία καλλυντικών (L’Oreal Hellas)

Βηματίζω εικονικά και στον χάρτη του περίπατου ανακαλύπτω διάφορα στοιχεία: τα βήματα μου, συγκεκριμένες ευχές παιδιών και το όνειρό τους, καθώς και σημεία ορόσημα για κάθε πόλη – στάση!

Η διαδρομή ξεκινάει 27/4 από την Αλεξανδρούπολη διασχίζει την Κεντρική, Δυτική Ελλάδα και Ανατολική Ελλάδα, για να συνεχίσει προς την Κρήτη και την Πελοπόννησο και να κορυφωθεί στην Ιθάκη. Στην Πελοπόννησο οι στάσεις είναι σε Σπάρτη, Καλαμάτα, Κόρινθο και Πάτρα, όπου το 2020 εκπληρώθηκαν οι περισσότερες ευχές παιδιών από όλους τους νομούς και η κορύφωση βρίσκεται στην Ιθάκη!

Οι ευχές για τις οποίες συγκεντρώνονται χρήματα για την Κεντρική και Δυτική Ελλάδα είναι οι εξής ανά πόλη:

ΣΠΑΡΤΗ

Εύχομαι να αποκτήσω ένα πριγκιπικό δωμάτιο – Κατερίνα, 9, νευροβλάστωμα

Η Κατερίνα είναι ένα 9χρονο γλυκό και λαλίστατο παιδί με αξιοθαύμαστη κριτική ικανότητα και άποψη. Έχει πολύ όμορφο γούστο και ενθουσιάζεται με το ροζ χρώμα. Με αφορμή την πρόσφατη ανακαίνιση του σπιτιού της θα μεταφερθεί σε νέο δωμάτιο, μεγαλύτερο και καινούριο. Ευχήθηκε οι νεράιδες να μπουν μέσα και, κάνοντας τα μαγικά τους, να το μεταμορφώσουν σε ένα κομψό και άνετο πριγκιπικό δωμάτιο, με τη δική της καθοδήγηση φυσικά.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Εύχομαι να γίνω η πριγκίπισσα Anna από το Frozen – Εστερίνα, 7, κυστική ίνωση

Η Εστερίνα είναι μια ντροπαλή 7χρονη “πριγκίπισσα” που πιστεύει στα παραμύθια. Η ευχή της είναι να γίνει σαν την πριγκίπισσα Άννα από το Frozen! Αν και η ίδια έχει τα χρώματα της Έλσας, της αρέσουν τα κατακόκκινα μαλλιά της Άννας και το ταμπεραμέντο της. Εξάλλου αυτή είναι και η πρωταγωνίστρια στην πασίγνωστη ταινία, όπως θα γίνει και η Εστερίνα στο δικό της παραμύθι την ημέρα που θα γίνει αληθινό.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Εύχομαι να αποκτήσω ένα δωμάτιο Frozen – Κατερίνα, 4, νευροβλάστωμα

Η 4χρονη Κατερίνα είναι ένα πανέμορφο κοριτσάκι που αγαπά τα παραμύθια και τις πριγκίπισσες της Disney. Η πριγκίπισσα Elsa, η ηρωίδα της αγαπημένης της ταινίας Frozen, δε θα μπορούσε παρά να αποτελέσει βέβαιη επιλογή για οποιαδήποτε ευχή της. Όμως αυτό που η Κατερίνα επιθυμεί περισσότερο είναι οι νεράιδες να ετοιμάσουν για εκείνη το ομορφότερο και πιο παραμυθένιο δωμάτιο.

Ένα δωμάτιο με την Elsa και την Anna φυσικά είναι η ευχή που θα την κάνει περισσότερο χαρούμενη από οτιδήποτε άλλο.

ΠΑΤΡΑ

Εύχομαι να γίνω η πριγκίπισσα Jasmine – Μάριαμ, 5, Β-οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία

Η Μάριαμ ένα πανέμορφο κορίτσι 5,5 χρονών που μοιάζει με πριγκίπισσα.

Σύμπτωση ή όχι, λατρεύει τις πριγκίπισσες της Disney, τα φορέματά τους, το μακιγιάζ και τα μαλλιά τους. Η αγαπημένη της είναι η Jasmine από το μαγικό λυχνάρι του Aladdin και ευχήθηκε να γίνει σαν αυτήν. Η Μάριαμ είναι σαφώς ομορφότερη και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα ανεβάσει το ρόλο της πριγκίπισσας της Αραβίας σε άλλο επίπεδο!

ΙΘΑΚΗ

Εύχομαι να αποκτήσω ένα ειδικό αμαξίδιο – Αναστασία-Ζωή, 4, σύνδρομο CDKL5

Η Αναστασία ή Σία όπως την αποκαλεί η οικογένειά της είναι 4 ετών και έχει ένα γενετικό σύνδρομο που δεν της παρέχει τη δυνατότητα κινήσεων ούτε επικοινωνία με το περιβάλλον. Χρειάζεται επίβλεψη και βοήθεια ενός ενήλικα ανά πάσα στιγμή. Ένα ειδικό αμαξίδιο κατασκευασμένο με βάση τις ανάγκες στης Σίας, που θα της παρέχει την απαραίτητη στήριξη και εξυπηρέτησή της, είναι βασικός εξοπλισμός για τη μικρή και για όποιον τη φροντίζει.