Κάλαντα Πρωτοχρονιάς από τη Δημοτική Φιλαρμονική και τη χορωδία της Β΄Λέσχης Φιλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και άλλες μελωδίες της εορταστικής περιόδου απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και αιρετών του Δήμου, στις 12.00 το μεσημέρι, σήμερα Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2019. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε αυτή τη μουσική δράση της Φιλαρμονικής, μπροστά στο ιστορικό Δημαρχείο και επί του πεζοδρόμου Αριστομένους, η οποία απέσπασε το χειροκρότημα του Δημάρχου και των λοιπών αιρετών, καθώς και του κοινού.
Ο Θ. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε το μαέστρο και τους μουσικούς της Φιλαρμονικής, διότι λαμπρύνουν όλες τις τελετές του Δήμου Καλαμάτας. Προσέθεσε δε ότι το 2020 είναι ορόσημο για τη Φιλαρμονική, καθώς συμπληρώνονται 130 χρόνια από την ίδρυσή της. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους συντελεστές της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα τους, δεδομένου μάλιστα ότι η Φιλαρμονική παρέχει δωρεάν μουσική παιδεία προς τους πολίτες της Καλαμάτας. Εξέφρασε, επίσης, τη συγκίνησή του, διότι πριν 9 χρόνια τους είχε συνοδεύσει ως Πρόεδρος του ΔΣ, προκειμένου να παρουσιάσουν τα κάλαντα και σήμερα ακούει ο ίδιος τις μελωδίες τους από τη θέση του Δημάρχου. Τέλος, ευχήθηκε να είναι η νέα χρονιά ευχάριστη και δημιουργική, ενώ έδωσε ευχές για προκοπή και υγεία στις οικογένειές τους.
Ακολούθησαν τα κάλαντα από τη χορωδία της Β΄Λέσχης Φιλίας του Δήμου Καλαμάτας. Ο Θ. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε τους χορωδούς και τους μουσικούς που τους συνόδευσαν, επισημαίνοντας πως ήρθαν να του πουν τα κάλαντα και πριν την εορτή των Χριστουγέννων. Προς τους χορωδούς και τους μουσικούς ευχήθηκε να είναι γεροί και δυνατοί και τους διαβεβαίωσε για την αγάπη και την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι σε όλους, όσοι παρέστησαν, προσφέρθηκαν από το Δήμο Καλαμάτας κεράσματα.

Πηγή: kalamata.gr