Κάπνισμα και κανονισμός … εκτός ημερησίας διάταξης απασχόλησαν το Δ.Σ. Τριφυλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

TO θέμα του καπνίσματος εν ώρα εξέλιξης της διαδικασίας στο Δημοτικό συμβούλιο εντός της αιθούσης αλλά και οι αντιπαραθέσεις με την ελάσσονα αντιπολίτευση αποτέλεσαν το…κερασάκι στην τούρτα κατά το τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο.

Η παρατήρηση του Προέδρου που αφορά τους δημόσιους χώρους αφορούσε αρχικά το κάπνισμα. Μάλιστα εξήγησε ότι “αρκετές φορές καθόμαστε εντός της αιθούσης και κάνουμε και το τσιγάρο μας” για να προσθέσει ότι “βεβαίως δεν είναι θέμα ότι θα απαγορεύσω στον καθένα που θέλει να καπνίσει, να καπνίσει, άλλα θεωρώ ότι για τον σεβασμό αυτής της αίθουσας” και των υπολοίπων που είμαστε μπορεί να πάει στο προθάλαμο να καπνίσει.

Το άλλο σημείο που δημιουργήθηκε ένταση ήταν η διαδικασία με αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου κ. Καλκαβούρα και της επικεφαλής παράταξης κας Μαραβελή για τις ερωτήσεις-απαντήσεις σε θέματα εντός και εκτός ημερήσιας διάταξης. Η ερμηνεία του κανονισμού αποτυπώθηκε με διαφορετικό τρόπο καθώς η επικεφαλής παράταξης είχε ζητήσει νωρίτερα τον λόγο για να απαντήσει σε αξιωματούχο του Δήμου επί συγκεκριμένου θέματος, όταν ο αιρετός αρχικά απάντησε στην κα Μαραβελή για θέμα που έθιξε νωρίτερα. Ωστόσο αργότερα τα..πνεύματα ηρέμησαν…

Γ.ΜΠΟΖΙΚΑΣ