Καλαμάτα: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μία ακόμα συνάντηση εργασίας ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020, με πρωτοβουλία του Δημάρχου και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση για τα τυχόν κενά ή προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί, προκειμένου άμεσα να αντιμετωπιστούν και όλα να είναι έτοιμα κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Σημειώνεται ότι από τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, α’ και β’ βαθμού, ως κυρίαρχο θέμα τέθηκε η λειτουργία των σχολικών μονάδων σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί κεντρικά σε σχέση με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα του καθαρισμού των σχολείων καθώς και στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει από τα μέτρα λόγω του covid.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Ο Δήμος Καλαμάτας έχει στην ευθύνη του, να συντηρεί και να λειτουργεί 96 σχολικές μονάδες σε 76 σχολικά συγκροτήματα. Στόχος είναι να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν πάρα πολλές παρεμβάσεις, πέρυσι εξελίχθηκαν δύο εργολαβίες άνω των 400.000 €, ενώ φέτος προετοιμάζουμε νέες παρεμβάσεις με μία μελέτη που αγγίζει τα 800.000 €. Το κυρίαρχο ωστόσο σήμερα, είναι τα ζητήματα υγιεινής στα σχολεία. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με το προσωπικό καθαριότητας προσπαθούμε να το επιλύσουμε το συντομότερο. Είμαστε έτοιμοι αύριο να αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες, δυστυχώς όμως, από τις ώρες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο λείπουν περίπου 50 ώρες. Για τις ώρες αυτές, ο Δήμος Καλαμάτας, ως οφείλει θα τις καλύψει από Δημοτικούς Πόρους και εν συνεχεία θα διεκδικήσουμε αυτά τα χρήματα. Ότι άλλο χρειαστεί (αντισηπτικά, είδη προσωπικής υγιεινής κ.λπ.) ο Δήμος θα στηρίξει με τις δυνάμεις που διαθέτει προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μ. Νταμάτη, ο Αντιδήμαρχος Δ. Μαστραγγελόπουλος, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Π. Κλάδης και Ηλ. Γυφτέας, η Δ/ντρία ΔΤΥ Χρ. Λυκουριά, οι Δ/ντές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Θ. Σιούτη και Ν. Πεφάνης, ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Β. Γεωργόπουλος, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.