Καλαμάτα: Δράσεις από το Δημοτικό Ωδείο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μία σειρά από δράσεις έρχονται το επόμενο διάστημα από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με την αρχή να γίνεται την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00 στην Αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου, με θέμα «μουσική χωρίς τίτλους» και παρουσιαστές τους Λουκά Γεώργα και Κωνσταντίνο Γαλάνη. Πρόκειται για μία ανοιχτή συζήτηση για τη μουσική και τους μουσικούς με ελεύθερη συμμετοχή, που εντάσσεται στη δράση «Κυριακάτικα πρωινά».

14 11

Σήμερα, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, ο Πρόεδρος της Κ.Ε. Φάρις, Παντελής Δρούγας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Στάθης Γυφτάκης, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων που ακολουθεί και που στο επίκεντρό του έχει τη μουσική. Σύμφωνα με τον κ. Δρούγα, πρόκειται για ένα ευχάριστο μουσικό ταξίδι για μικρούς και μεγάλους. Ο Πρόεδρος της Κ.Ε. Φάρις τόνισε, επίσης, ότι οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ακολούθως ο κ. Γυφτάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που έχει προετοιμάσει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, στις 20:30, στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής θα παρουσιαστούν ιστορίες που καλύπτουν το φάσμα της ζωής του Θ. Κολοκοτρώνη από τη γέννησή του ως το θάνατό του. Ο Δημήτρης Προύσαλης, ένας μαγικός αφηγητής σε συνεργασία με τον μουσικό Φίλιππο Πλακιά θα παρουσιάσουν δέκα προφορικές ιστορίες που αφηγούνταν ο Γέρος του Μοριά με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Φίλιππου Πλακιά. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιών «σΤης ελιάς το δάκρυ» και των δράσεων του Δ.Ω.Κ. για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Την επόμενη Κυριακή, 21 Νοεμβρίου και ώρα 11:00, στην Αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας επιστρέφουν τα «Κυριακάτικα πρωινά» με μια συναυλία Baroque μουσικής με τους Γιώργο Παυλάκο (φλάουτα με ράμφος), Σταύρο Τσότρα (φαγκότο) και Λουκά Γεώργα (πιάνο).

Επίσης, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής και ώρα 20:30, θα φιλοξενηθεί το σύνολο Pythia Trio. Το πρωτότυπο αυτό trio που αποτελείται από τις Μυρτώ Ακρίβου, Ηρώ Μενέγου και Θάλεια Παπαδοπούλου επικεντρώνεται τόσο στην διεύρυνση των εκφραστικών τους μέσων όσο και των ορίων του οργάνου. Αντλούν την έμπνευση τους από το σύγχρονο ρεπερτόριο που ακροβατεί στα όρια του πειραματισμού και της πρωτοπορίας. Θα παρουσιαστούν έργα νέων Ελλήνων συνθετών για πιάνο για… 6 χέρια όπου θα μπορεί ο θεατής να ανακαλύψει μαζί τους όλους τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ηχήσει ένα πιάνο και με τον πρωτότυπο τίτλο… «Ο όρκος του Ιπποκράτη».

Τέλος, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικές προτάσεις για το φιλόμουσο κοινό της πόλης. Στις 11:00  θα παρουσιαστεί το δεύτερο μέρος των διαλέξεων των Κώστα Γαλάνη και Λουκά Γεώργα, ενώ το ίδιο βράδυ, στις 20:30 στο Αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος» ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαριστές, ο Μιχάλης Κονταξάκης θα «ανοίξει» το 10ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ρεσιτάλ Κιθάρας. Το φετινό επετειακό «Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας» που διοργανώνει ο σύλλογος ΤΕΡΨΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και θα «ανοίξει» τα φτερά του σε διεθνές επίπεδο με συναυλίες γεμάτες εκπλήξεις.

(*) Σημειώνεται ότι για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν e-mail στο dimodkal@gmail.com ή μέσω τηλεφωνικής κράτησης στο 27210-21881, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 15:00 με 20:30.