Καλαμάτα – Πανθουριακός 1-2

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σπουδαία από πολλές πλευρές νίκη πέτυχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πανθουριακός που νίκησε με 1-2 την Καλαμάτα και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Το συγκρότημα του Γιώργου Αργυρόπουλου -που νίκησε και στην μάχη των πάγκων- έκανε την καλύτερη με διαφορά φετινή του εμφάνιση και επικράτησε δίκαια της «Μαύρης Θύελλας έχοντας για μεγάλο όπλο το πάθος και την θέληση, κόντρα στην Καλαμάτα που στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού παρουσιάστηκε άνευρη και φλύαρη στην τελική προσπάθεια.

Ο Πανθουριακός ήταν πειστικός στο παιχνίδι του, έκλεισε τους διαδρόμους προς την άμυνα του, ο Γιώργος Αργυρόπουλος είχε διαβάσει πάρα πολύ καλά την αναμέτρηση, αγωνίστηκε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, τους Οδεμισιώτη, Αργυρόπουλο και Κλουβάτο οι οποίοι κέρδισαν κατά κράτος σχεδόν όλες τις μονομαχίες, οι Μουστάκας, Δρογγίτης κάλυψαν με τα τρεξίματα τους κάθε σπιθαμή του γηπέδου ενώ οι Γιάννης Τρίψας και Νίκος Τριανταφυλλάκης δεν άφησαν την Καλαμάτα να απειλήσει από τα άκρα καλύπτοντας ιδανικά τον χώρο τους.

Η επιθετική τριάδα των Μουλιάτου, Χελά και Μπιτσάνη δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα της Καλαμάτας, ακολουθώντας εως το τέλος ακόμη και τις «χαμένες» μπαλιές.

Κάπως έτσι δίκαια ο Πανθουριακός «άνοιξε» το σκορ με την συμπλήρωση είκοσι λεπτών παιχνιδιού όταν ο Καντούτσης στην προσπάθεια του να γυρίσει την μπάλα στον Μπεσσή έκανε τραγικό λάθος και ένας ποδοσφαιριστής με την ποιότητα του Μάριου Μπιτσάνη, δεν θα μπορούσε να μην το εκμεταλλευτεί «ανοίγοντας» το σκορ στο «Σταύρος Παπαδόπουλος»

Η Καλαμάτα είχε την καλύτερη της στιγμή στο 27′ όταν ο Αθανασόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, κινήθηκε παράλληλα αλλά το σουτ του από ευνοϊκή θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η συνέχεια του πρώτου μέρους άνηκε στο Πανθουριακό που κατάφερε στο 39′ με τον εξαιρετικό Θανάση Κλουβάτο ο οποίος έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του, διέσχισε το μισό γήπεδο, την κατάλληλη στιγμή τσίμπησε για τον Μουλιάτο ο οποίος με εξαιρετική ντρίπλα απέφυγε έναν αμυντικό την Καλαμάτας και την κατάλληλη στιγμή γύρισε για τον Κλουβάτο ο οποίος μέσα σε αποθέωση «έγραψε» το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Νίκος Ζαλίκας προχώρησε σε τρεις αλλαγές καθώς πέρασε στο παιχνίδι τους Ρονκάτο, Τσουλάκο και Πέτρο Καμινιώτη θέλοντας να δώσει επιθετική νότα στην ομάδα του.

Η «Μαύρη Θύελλα» απέκτησε πλήρως την κατοχή, έφτανε με αξιώσεις έως τα καρέ του Πανθουριακού αλλά κάτι οι αμυντικές προσπάθειες των Αργυρόπουλου, Κλουβάτου, Οδεμισιώτη και κάτι οι λάθος επιλογές των παιχτών της Καλαμάτας δεν της έδωσαν την ευκαιρία να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα που ίσως άλλαζε το μομέντουμ της αναμέτρησης.

Στο 61′ η Καλαμάτα ζήτησε πέναλντι σε ανατροπή του Τσατσόπουλου αλλά σωστά ο κύριος Ψηλοπαναγιώτης τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή της Καλαμάτας με κίτρινη κάρτα καθώς προσπάθησε να εκμαιεύσει περίπτωση πέναλντι.

Στο 70′ οι φωνές των γηπεδούχων προς τον ρέφερι έγιναν εντονότερες όταν ακυρώθηκε γκολ του Καμινίωτη για επιθετικό φάουλ του Ρονκάτο στον Καλλιντέρη σε μια ομολογουμένως δύσκολη φάση.

Τελικά η Καλαμάτα βρήκε τον τρόπο να μειώσει στο 83′ όταν ο Γιάννης Καλογερόπουλος κινήθηκε στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό και ο Λιόλιος με προβολή μέσα από την περιοχή έγραψε το τελικό 1-2

Η Καλαμάτα στα υπόλοιπα λεπτά την αναμέτρησης προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση με σημαντικότερη ευκαιρία του Τσουλάκου στις καθυστερήσεις χωρίς να τα καταφέρει και έτσι ο Πανθουριακός πήρε το προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει του επαναληπτικού στις 20/12.

Καλαμάτα(Ν. Ζαλίκας): Μπεσσής, Αθανασόπουλος(46′ Τσουλάκος), Βασιλόπουλος(46′ Ρονκάτο), Νινιός, Ζαχαρόπουλος, Καντούτσης, Λιόλιος, Β. Χελάς(54′ Καλογερόπουλος), Ν. Νικολόπουλος(46′ Καμινιώτης), Ορ. Νικολόπουλος, Τσατσόπουλος

Πανθουριακός(Γ. Αργυρόπουλος): Καλλιντέρης, Κλουβάτος, Κ. Αργυρόπουλος, Οδεμισιώτης, Τριανταφυλλάκης(59′ Παντσιώτης), Τρίψας, Γ. Χελάς, Δρογγίτης, Μπιτσάνης(68′ Πανταζής), Μουλιάτος(79′ Βυζάς), Μουστάκς(75′ Σεφεράσι)

http://www.taklin.gr/