Καλαμάτα: Σε καραντίνα δύο υπάλληλοι του Δημαρχείου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμος, σε συνέχεια των προληπτικών δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid-19 που διενεργούνται στο Δημαρχείο, σε χώρους που φιλοξενούν Νομικά Πρόσωπα ή και στο Μέγαρο Χορού, ενημερώνει υπεύθυνα ότι ακολουθούνται πιστά όλα τα πρωτόκολλα διαχείρισης όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται κάθε φορά ιχνηλάτηση των επαφών σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τίθενται σε καραντίνα -όταν απαιτείται- το προσωπικό που σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Πρωτόκολλο Διαχείρισης Κρουσμάτων θεωρείται στενή επαφή ως έκθεση υψηλού κινδύνου.

Στη συνέχεια πραγματοποιείται καθαρισμός όπως προβλέπεται ώστε όλες οι δυνητικά μολυσμένες επιφάνειες να καθαρίζονται με φρέσκο διάλυμα οικιακής χλωρίνης 5,25% σε αναλογία 1 μέρος χλωρίνης /49 μέρη νερού, που παραμένει στην επιφάνεια 15-30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένεται με νερό.

Η απολύμανση δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο σε κάθε περίπτωση πραγματοποιείται άμεσα απολύμανση από εξωτερικό συνεργείο.

Σε σχέση με τους τελευταίους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, εντοπίστηκαν δύο (2) θετικά κρούσματα δημοτικών υπαλλήλων και άμεσα υπήρξε επικοινωνία και ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και το Δήμο. Ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχει προγραμματιστεί για σήμερα, νέα απολύμανση και στα δύο κτήρια του Δημαρχείου. Επίσης έχει υπάρξει ενημέρωση προς τις Διευθύνσεις και το προσωπικό.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Ως Δήμος έχουμε προβεί από την πρώτη στιγμή στη λήψη όλων των μέτρων που ορίζονται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Ως Δήμος άμεσα κινηθήκαμε προκείμενου να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα δειγματοληπτικά τεστ στους υπαλλήλους μας, ενώ ο Δήμος λειτουργεί με το μέγιστο δυνατό προσωπικό σε τηλε-εργασία. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες και ενημερώνουμε επίσημα ως έχουμε υποχρέωση. Σε σχέση με τα τελευταία 2 κρούσματα, έχει δοθεί εντολή στις υπηρεσίες τους προκειμένου σήμερα όλοι οι υπάλληλοι να εργαστούν εξ αποστάσεως. Αντιμετωπίζουμε την υγειονομική κρίση με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και ορθή ενημέρωση».