Καλαμάτα: Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Κολυμβητηρίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας, επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Τάκη Βασιλόπουλο. Στην εν λόγω αθλητική εγκατάσταση συνεχίζονται οι παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού, με την τοποθέτηση -μεταξύ άλλων- και νέων βατήρων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων για το Δήμο Καλαμάτας, για τη Δημοτική Αρχή, αποτελούσε και αποτελεί προτεραιότητα. Έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις σε ανοιχτά γήπεδα, στο Κλειστό της Παραλίας, εξελίσσεται αυτή την περίοδο η ενεργειακή αναβάθμιση της Τέντας με την ψύξη – θέρμανση, ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό και βέβαια, συνεχίζουμε.

Στο Κολυμβητήριο τοποθετήσαμε το μηχάνημα αυτόματης χλωρίωσης, φτιάξαμε τις κερκίδες, τοποθετήσαμε τα καθίσματα, πήραμε τη σκούπα καθαρισμού – ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που κοστίζει 25.000 ευρώ, έχουμε τοποθετήσει βατήρες στη δυτική πλευρά, ενώ τώρα τοποθετήσαμε βατήρες και στην ανατολική. Επίσης, αλλάζουμε τις διαδρομές και κάθε μια από αυτές έχει σημαντικό κόστος. Τις επόμενες ημέρες, επίσης, θα παραλάβουμε τέσσερις νέους και απινιδωτές, θα τοποθετηθεί ένας και εδώ, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Μέσα σε αυτά πρέπει να συμπεριλάβουμε το θέμα της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου, ύψους 930.000 ευρώ, έργο που έχει “ξεκολλήσει”. Τελικά ανέλαβε εξωτερική εταιρεία που έκανε την αξιολόγηση του φακέλου. Πριν από 15 ημέρες έφτασαν οι παρατηρήσεις στο Δήμο Καλαμάτας, απαντήσαμε κι έτσι περιμένουμε την τελική έγκριση για να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου. Περιμένουμε, λοιπόν, την τελική έγκριση, έχουμε τις μελέτες, για να δημοπρατήσουμε άμεσα το έργο και, συγχρόνως, να φτιάξουμε μερικά προβλήματα που υπάρχουν στο Κολυμβητήριο, όπως είναι η μόνωση. Οι παρεμβάσεις και θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα».

Σε εργασίες που έχουν γίνει και άλλες που προγραμματίζονται αναφέρθηκε από την πλευρά του και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού.