Καλαμάτα: Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη των Επιτροπών για τη διετία 2022-2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνήλθε δια ζώσης στην 1η/2022, ειδική, συνεδρίασή του την Κυριακή 9η Ιανουαρίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα «Αλ. Κουμουνδούρος» της Π.Ε. Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Προήδρευσε ο Γιώργος Φάβας, ως πλειοψηφήσας Δημοτικός Σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».

Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, απευθυνόμενος προς το Σώμα, ανέφερε τα εξής:

«Το 2022 αποτελεί ένα έτος γεμάτο προκλήσεις αλλά και μια χρονιά κατά την οποία θα εξελιχθούν σημαντικά έργα για το Δήμο μας.

Η εξέλιξη της πανδημίας, η υγειονομική κρίση και οι συνέπειες αυτής αποτελούν αναμφισβήτητα τη μεγαλύτερη πρόκληση για όλους, καθώς τα πάντα -όπως είναι φυσικό- συνδέονται με την υγεία. Προφανώς και υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία, ωστόσο έχουμε χρέος να ακούμε τους ειδικούς, να ακολουθούμε τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας, να κάνουμε ότι πρέπει για να προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των οικογενειών μας, καθώς έτσι θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε και τη δημόσια Υγεία. Με όπλο τον εμβολιασμό και με μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες, τις πρωτόγνωρες θα μου επιτρέψετε να πω συνθήκες, ο Δήμος Καλαμάτας άντεξε και αντέχει. Υλοποιώντας ένα σχεδιασμό εκατομμυρίων ευρώ, προγραμματίζοντας σημαντικά έργα και παρεμβάσεις, διεκδικώντας για τους δημότες μας και τους επισκέπτες, μια πόλη πιο φιλική, περισσότερο ανθεκτική, σύγχρονη και βιώσιμη που ως στόχο έχει την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Τα κάναμε όλα τέλεια; Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης; Και βέβαια υπάρχουν. Σε επίπεδο αποτελεσματικότητας, στην υλοποίηση έργων υπήρξε καθυστέρηση. Δεν θα πω τι έφταιξε, η υγειονομική κρίση, οι μελέτες που παραλάβαμε, οι δικές μας καθυστερήσεις, σημασία έχει εντοπίζοντας την αιτία να αλλάξουμε τα δεδομένα και να φέρουμε αποτελέσματα.

Αποτελέσματα ανάλογα με αυτά που επιτύχαμε σε επίπεδο καθημερινότητας που η βελτίωση σε όλα τα επίπεδα αναγνωρίζεται από όλους, αλλά κυρίως σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού και διεκδικήσεων που είμαστε ένας από τους καλύτερους Δήμους στην χώρα μας και αυτό συζητιέται σε όλα τα Υπουργεία και Οργανισμούς και τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας για το Δήμο μας, θα αποτυπωθούν τα επόμενα χρόνια.

Άλλωστε οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι υψηλοί. Για ένα Δήμο Καλαμάτας πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Στο πλαίσιο αυτό ενώνουμε δυνάμεις, συνεργαζόμαστε για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Οι βάσεις έχουν τεθεί. Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής υλοποιείται. Ακολουθώντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Απαντώντας στις σύγχρονες ανάγκες. Αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και χρηματοδοτικό εργαλείο που υπάρχει. Προτάσσοντας τα καθημερινά, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας, υπηρετώντας την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις πραγματικές ανάγκες.

Εύχομαι το 2022 να είναι ένα έτος δημιουργικό και παραγωγικό για όλους. Ένα έτος που θα καταφέρουμε μέσα από τις αντιθέσεις και τις διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις να κάνουμε το καλύτερο για το Δήμο μας».

ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ.

Μετά την ανάδειξη των υποψηφίων, διεξήχθη ψηφοφορία, βάσει της οποίας διαμορφώθηκε το νέο Προεδρείο ως εξής:

  • Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επανεξελέγη ο Δημήτριος Πολίτης, προερχόμενος και προταθείς από την παράταξη του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος έλαβε 19 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 18 λευκά ψηφοδέλτια
  • Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Ευστάθιος Σταματόπουλος, προερχόμενος και προταθείς από την παράταξη που αναδείχθηκε δεύτερη (παράταξη με επικεφαλής τον κ. Κοσμόπουλο), ο οποίος έλαβε 22 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 15 λευκά ψηφοδέλτια
  • Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Κωνσταντίνος Τσαπόγας, προερχόμενος και προταθείς από την παράταξη που αναδείχθηκε τρίτη (παράταξη με επικεφαλής τον κ. Τζαμουράνη), ο οποίος έλαβε 24 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 13 λευκά ψηφοδέλτια.

ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Κατόπιν, το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στη διαδικασία εκλογής 6 μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εκ των οποίων 2 προέρχονται από την παράταξη του Δημάρχου και τα υπόλοιπα 4 μέλη ανά ένα από τις παρατάξεις «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ», «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ» και «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ».

Ύστερα από μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη, εξελέγησαν:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τακτικά Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής:

Από την παράταξη του Δημάρχου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» οι Δημήτριος Μαστραγγελόπουλος και Νικόλαος Μπασακίδης.

Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ο Βασίλειος Κοσμόπουλος

Από την παράταξη «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» ο Βασίλειος Τζαμουράνης

Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ» ο Λεωνίδας Λιάππας

Από την παράταξη «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ» ο Αναστάσιος Αγγελής

Αναπληρωματικά Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής:

Από την παράταξη του Δημάρχου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» οι Παντελής Δρούγας, Ιωάννης Μπάκας και Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος

Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» οι Βασίλειος Κανάκης και Ιωάννης Χριστόπουλος

Από την παράταξη «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» ο Γεώργιος Σωφρονάς

Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ» η Μαρία Οικονομάκου

Από την παράταξη «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ» ο Αναστάσιος Σκοπετέας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Τακτικά Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:

Από την παράταξη του Δημάρχου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» οι Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος και Παντελής Δρούγας

Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ο Δημήτριος Φαββατάς

Από την παράταξη «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» ο Κωνσταντίνος Τσαπόγας

Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ» ο Λεωνίδας Λιάππας

Από την παράταξη «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ» η Μαρία Μπαρούνη

Αναπληρωματικά Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Από την παράταξη του Δημάρχου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» οι Γεώργιος Φάβας, Παναγιώτης Βασιλόπουλος και Ιωάννης Μπάκας

Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» οι Ιωάννης Χριστόπουλος και  Βασίλειος Κανάκης

Από την παράταξη «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» η Μαρία Μαλαπάνη

Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ» η Μαρία Οικονομάκου

Από την παράταξη «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ» ο Αναστάσιος Σκοπετέας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ανακοινώθηκε η ανεξαρτητοποίηση του Δημοτικού Συμβούλου Ανδρέα Καραγιάννη, ο οποίος είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ».