Καλαμάτα-Τόπος Ζωής: Παράκληση για περιορισμό προεκλογικού υλικού για την προστασία του περιβάλλοντος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον περιορισμό της διανομής προεκλογικού υλικού με τον διαμοιρασμό χωρίς έλεγχο προεκλογικών φυλλαδίων και καρτών, προκειμένου να μειωθεί η ρύπανση και να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του συνδυασμού “Καλαμάτα.Τόπος Ζωής” έχει ως εξής:

“Εμείς, οι άνθρωποι της Καλαμάτα Τόπος Ζωής, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε όλους τους ανθυποψήφιους συνδυασμούς, τους επικεφαλής τους και τα άτομα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό τους, να ενώσουν την φωνή τους μαζί μας ώστε να μην διαμοιράζεται ανεξέλεγκτα προεκλογικό υλικό, πετώντας ασύδοτα φυλλάδια και κάρτες, ρυπαίνοντας και ασχημαίνοντας την πόλη μας.
Θα’ θέλαμε να υπενθυμίσουμε επίσης ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 24923/2019 (ΦΕΚ1166/Β/8-4-2019) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση προεκλογικού διαφημιστικού υλικού, από πλαστική ύλη, επειδή το υλικό αυτό δεν είναι ανακυκλώσιμο και επιβαρύνει το περιβάλλον.

Από την αρχή της καμπάνιας μας, κάναμε τεράστια προσπάθεια να μην σπαταλήσουμε ούτε μια σελίδα χαρτί. Χρησιμοποιούμε όπως βλέπετε μόνο το διαδίκτυο, τα social media, τα ΜΜΕ, τις βόλτες πόρτα-πόρτα και τις εκδηλώσεις για να μας γνωρίσετε και να μάθετε τις θέσεις μας για την Καλαμάτα. Τα πήγαμε καλά. Μας παρακολουθούν και ενημερώνονται χωρίς κόστος και χωρίς πεταμένο χαρτί χιλιάδες δημότες.

Οι συμπολίτες μας, που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτά, με την ηλεκτρονική επικοινωνία, κυρίως οι μεγαλύτερες ηλικίες, μας ζητούν φυλλάδια. Τις τελευταίες ημέρες αποφασίσαμε να τυπώσουμε έναν περιορισμένο αριθμό δισέλιδων φυλλαδίων τα οποίο διαθέτουμε μόνο χέρι με χέρι σε όποιον θέλει να το διαβάσει. Δεν τα ρίχνουμε στο δρόμο, ούτε κάτω από πόρτες, ούτε στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων. Δεν τυπώνουμε αφίσες για χύμα αφισοκόλληση σε κολώνες. Δεν τυπώνουμε ατομικά φυλλάδια υποψηφίων καθόλου.

Δεν πληρώνουμε συνεργεία αφισοκολλήσεων και μοιράσματος χαρτιού στους δρόμους. Δουλεύουμε μόνο με τους εθελοντές και τις εθελόντριές μας με σεβασμό στην πόλη, για μια καθαρή Καλαμάτα, γιατί ούτε η περιβαλλοντική μας συνείδηση, ούτε η αισθητική μας το επιτρέπει. Δεν θέλουμε ψηφοφόρους που θα ψηφίσουν με βάση ποιός έριξε πιό πολύ σκουπίδι στην πόλη. Θέλουμε ψηφοφόρους που θα στηρίξουν την προσπάθεια όλων μας να καθαρίσουμε τις γειτονιές μας.

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι έχουμε προσκαλέσει όλους τους συνδυασμούς (και δυστυχώς λίγοι προς το παρόν έχουν ανταποκριθεί) να συναντηθούμε στο ίδιο τραπέζι, συζητώντας για τα κοινά προβλήματα της πόλης μας και για τις προοπτικές συναίνεσης για την επόμενη ημέρα. Θα προτιμούσαμε τα βιογραφικά μας, οι απόψεις μας και τα όνειρά μας, να αντιπαραβάλλονται σ’ ένα δημόσιο τραπέζι διαλόγου, και όχι στους δρόμους και στις πλατείες, στα μαγαζιά και στις κατοικίες της πόλης μας”.