“Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας”: Συναντήσεις με Εθελοντές & Πολιτιστικούς Συλλόγους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο πλαίσιο των δράσεων διάχυσης του Προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο “Νικόλαος Πολίτης” του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου η δεύτερη συνάντηση Εθελοντών με τον συντονισμό της Ερευνητικής Κοινοπραξίας του Προγράμματος. Ακολούθως στις 8 μ.μ. υλοποιήθηκε η συνάντηση με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του Προγράμματος από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του έργου «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» Καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά.

Έπειτα, η ερευνητική ομάδα του προγράμματος ενημέρωσε τους Εθελοντές για τις δράσεις και τη συμβολή τους καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος και καταγράφηκε η διαθεσιμότητά τους για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Έπειτα με συντονιστές τον Καθ. Νικόλαο Ζαχαριά και τα υπεύθυνα μέλη προγραμματισμού εκδηλώσεων της Φάρις κα Βούλα Λαδά και κα Ελένη Κουτσομανιώτη πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Καλαμάτας για τις δύο μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις του έργου. Ζητήθηκε η συμμετοχή τους, είτε με παιδικά τμήματα είτε με τμήματα ενηλίκων, που θα περιλαμβάνει 2 έως 3 παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα χρονικής διάρκειας 15 λεπτών ανά εκδήλωση. Ανανεώθηκε η συνάντηση με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους για τη Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 7 μ.μ. στον ίδιο χώρο για να οριστικοποιηθεί η σειρά παρουσίασης τους στις εκδηλώσεις καθώς και αναλυτικά το μουσικοχορευτικό περιεχόμενο της εκδήλωσης.

Το Πρόγραμμα «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821- Δρόμοι Ελευθερίας» αποτελεί έργο που υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και ενταγμένο στην Δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ». Το Πρόγραμμα αποτελεί σύμπραξη τριών φορέων: του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (συντονιστής) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» και της κινηματογραφικής εταιρείας «VIEWMASTER Films A.E.».