Καταλήψεις για το Μακεδονικό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Μακεδονικό προκαλεί τον ιό των καταλήψεων που ήταν σαφώς λιγότερες στην Μεσσηνία, καθώς 15μελή μαθητικά συμβούλια δεν ενέδωσαν στα…ανώνυμα μηνύματα που υποκινούσαν σε κινητοποιήσεις. Φυσικά σε κάθε σχολική γιορτή γίνεται σαφή αναφορά στην Μακεδονία ακόμα και μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις που διεξάγονται κάθε φορά.

Έτσι στην Τριφυλία σε ξαφνική κατάληψη προχώρησαν μαθητές του Γυμνασίου Κυπαρισσίας που έληξε κοντά στο μεσημέρι, στο Λύκειο Φιλιατρών καθώς και στο Λύκειο των Γυμνάσιο-Λύκειο των Γαργαλιάνων.

Ορισμένα σχολεία σύμφωνα με πληροφορίες μετά από συνεδρίαση των 15μελών συμβουλίων αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε καταλήψεις αλλά με έκδοση ψηφισμάτων υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, ενώ σε κάποια άλλα είχαν προγραμματιστεί περίπατοι ή εκδρομή Πέμπτη και Παρασκευή.

Στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας είχαν αναρτηθεί πανό στην είσοδο υπέρ της Μακεδονίας προκαλώντας την εντύπωση κατά την προσέλευση γονέων για να δουν τι συμβαίνει, καθώς δεν υπήρχε επίσημο κείμενο από Γενική συνέλευση των μαθητών με υπογραφές για την πραγματοποίηση της κατάληψης.

ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ 


Κατάληψη – διαμαρτυρία πραγματοποίησαν από το πρωί της Πέμπτης οι μαθητές του Λυκείου Φιλιατρών, με αφορμή την στάση της κυβέρνησης στο θέμα της Μακεδονίας και την συμφωνία των Πρεσπών.

Στην Δυτική Μεσσηνία πάντως τα περισσότερα σχολεία λειτούργησαν κανονικά, από το πρωί.

Με συνθήματα όπως «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» και «ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ», τα παιδιά προσπαθούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα και να ευαισθητοποιήσουν τους υπεύθυνους για την απαξίωση της Ιστορίας του λαού μας. Έτσι την Πέμπτη δεν έγιναν μαθήματα στο Λύκειο Φιλιατρών, ενώ η κατάληψη έληξε νωρίς το μεσημέρι.

Στους Γαργαλιάνους μαθητές αποφάσισαν κατάληψη στο σχολικό συγκρότημα η οποία όμως στο κεντρικό πανό αν και αναφερόταν σαφώς στην Μακεδονία, υπήρχε η λέξη Αποχή που σημαίνει ότι οι μαθητές είχαν αποφασίσει να μην προσέλθουν στα μαθήματα σε ένδειξη συμπαράστασης για το Μακεδονικό.

Γεγονός είναι ωστόσο ότι πέρα από τα πανό και τις καταλήψεις δεν υπήρξε επίσημο κείμενο μαθητικών συμβουλίων με υπογραφές των μαθητικών οργάνων για την Μακεδονία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ