Κατώτατος μισθός: Την Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 11:00 οι ανακοινώσεις για την αύξηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το ζήτημα της αύξησης στον κατώτατο μισθό αναμένεται να συζητήσουν αύριο Παρασκευή (17.3.2023) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί. Στις 11:00 θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις για την αύξηση στον κατώτατο μισθό σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εργασίας.

«Έχουμε λογαριάσει και τον πληθωρισμό και την αύξηση του ΑΕΠ, και άλλα μεγέθη όπως είναι η παραγωγικότητα και θα παρουσιάσουμε κάτι που θα είναι κοινωνικά δίκαιο αλλά και υπεύθυνο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κωστής Χατζηδάκης για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την περασμένη Τρίτη το βράδυ.

Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε, σχετικά με τα επιδόματα που θα συμπαρασύρει η αύξηση του κατώτατου μισθού, ότι «το επίδομα ανεργίας και τα οικογενειακά επιδόματα επηρεάζονται από την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Όσον αφορά το ποσό, ο Κωστής Χατζηδάκης είχε δηλώσει στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο πως δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα έχει το 8 μπροστά το ποσό».

Πήγη: newsit.gr