ΚΕΚ Μεσσηνίας με τμήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τμήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας θα λειτουργήσουν στο ΚΕΚ Μεσσηνίας, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε χθες Πέμπτη το πρωί, στην Καλαμάτα, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Υπ’ αυτή την έννοια, προτεραιότητα θα έχουν θεματικές που σχετίζονται με ξένες γλώσσες, πληροφορική και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με τέχνη, με μουσική, χορό κλπ.

“Το ΚΕΚ δεν προορίζεται για επαγγελματική κατάρτιση αλλά για επιμόρφωση, όπως και για παροχή και βελτίωση δεξιοτήτων, με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής αυτού που το παρακολουθεί” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε, εξ άλλου, ότι “θα ισχύσει απόλυτη διαφάνεια ως προς τους εκπαιδευτές, οι οποίοι -εκτός από την εξειδίκευση- το ελάχιστο προσόν που θα πρέπει να κατέχουν είναι απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”.

Σύντομα δε, θα δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα τμήματα επιμόρφωσης, ενώ θα υπάρξει κάθε προσπάθεια το ΚΕΚ Μεσσηνίας να μην λειτουργεί ανταγωνιστικά με αντίστοιχα σχολεία που ήδη υπάρχουν, όπως λ.χ. οι σχολές της “Φάρις”.