Κορυφώνεται το προεκλογικό κλίμα στην Τριφυλία – Έρχονται εκπλήξεις, συγχωνεύσεις και μετακινήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με αμείωτο ενδιαφέρον και 7 υποψήφιους Δημάρχους που σύντομα θα γίνουν 8, αναδύεται το προεκλογικό άρωμα στην Τριφυλία. Ωστόσο ο Μάρτιος αποτελεί μήνα εκκαθαρίσεων ώστε να μορφοποιηθούν σχήματα και υποψήφιοι, καθώς μέρα με την μέρα αναζωπυρώνεται το προεκλογικό τραπέζι με συζητήσεις, ζυμώσεις, αλλά κυρίως ανταλλαγές που αφορούν την μέθοδο συνεργασιών με την εξασφάλιση μιας καρέκλας Αντιδημάρχου.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ…Η ΚΑΡΕΚΛΑ

Αν υπολογίσουμε ότι η αντιμισθία μαζί με συνεδριάσεις του οικείου Δημοτικού συμβουλίου που κάθε φορά φτάνουν περίπου τα 47 ευρώ, τις συνεδριάσεις επιτροπών κι άλλα νομικά πρόσωπα, τότε η..καρέκλα συγκεντρώνει διόλου ένα ευκαταφρόνητο ποσό στην καμπούρα πάντα των δημοτών. Μάλιστα οι προυπολογισμοί με τα έξοδα παράστασης αποτελούν απόδειξη ότι πέρα από την..δόξα υπάρχει και το ανάλογο κόμιστρο για την κάλυψη μιας θέσης, άσχετα να υπάρχει ολοκληρωμένος συνδυασμός, προγραμματικές θέσεις ή όχι.

Σε αυτή την προεκλογική αρένα πάντως μέχρι τέλος του μήνα θα ξεκαθαρίσουν ενδεχόμενως συνεργασίες προσώπων καθώς μέχρι πριν το Πάσχα πρέπει να καταθέσουν στο αρμόδιο Πρωτοδικείο οι υποψήφιοι τους φακέλους των συνδυασμών τους δηλαδή πολύ πριν τις 20 Απριλίου. Όσο τα περιθώρια στενεύουν τόσο εντείνεται το προεκλογικό παζάρι και δεν αποκλείεται όπως έχουμε γράψει να δούμε…ευτράπεζα, “ανέκδοτα” αλλά και εκπλήξεις με πιθανό σενάρια η συγχώνευση υποψήφιων σε μια περίπτωση που θα προκαλέσει…ενδιαφέρον από τον γαλάζιο χώρο..

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΡΑΞΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ

Τέλος να αποκαλύψουμε ότι μια δυνατή υποψηφιότητα όπως έχουμε αναφερθεί σε άρθρο μας από τον Ιανουάριο θα ανακοινωθεί τέλος Μαρτίου μεταξύ 28-30 του μηνός που θα κάνει πάταγο εκτός αν δοθεί εύλογη καθυστέρηση.

Με τα εως τώρα δεδομένα πάντως το εκλογικό σώμα στη Τριφυλία δείχνει σχεδόν αδιάφορο καθώς τόσο ο αριθμός υποψηφίων όσο και τα πρόσωπα που δεν έχουν αποκαλυφθεί προκαλούν περισσότερο απάθεια παρά κοινή συμμετοχή. Κυρίως διότι τα κείμενα και οι όποιες πρώτες θέσεις στηρίζονται σε αοριστίες και γενικότητες χωρίς να διοχετεύουν την αναξιοποίητη ενέργεια που υπάρχει στο κοινωνικό ιστό της περιφέρειας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ