Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι θάνατοι με 7 νέα θύματα σε μία ημέρα – 82 τα νέα κρούσματα και 1.314 τα συνολικά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αυξάνονται οι θάνατοι στη χώρα μας, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, αποδεικνύει την επιθετικότητα του κορωνοϊού. Δείτε όλα τα νούμερα της πανδημίας, όπως καταγράφονται στη χώρα μας.

Επτά νέα θύματα του ιού καταγράφηκαν από χθες μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι θάνατοι στη χώρα μας μέσα σε μια ημέρα από τη νόσο COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από την νόσο COVID-19, είναι ήδη οι μισοί από αυτούς που χάθηκαν πέρυσι ολόκληρη τη χρονιά από τη γρίπη, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στα μέτρα απομόνωσης:

“Αν χαλαρώσουμε, πρώτοι εμείς θα πληρώσουμε το τίμημα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής κ. Τσιόδρας και συμπλήρωσε, ότι, “η αύξηση των θανάτων είναι ενδεικτική της επιθετικότητας του ιού”. Επίσης, παρουσίασε σχετική έρευνα του Imperial College του Λονδίνου, σύμφωνα με την οποία, εάν δεν είχαμε λάβει τα μέτρα που λάβαμε ως χώρα, στη φάση αυτή της επιδημίας στην οποία βρισκόμαστε, θα μπορούσαμε να έχουμε 150 θανάτους ημερησίως.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος ενημέρωσης, έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα νούμερα της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο 24ωρο στην πατρίδα μας.

Κρούσματα

  • 82 νέα κρούσματα στην κοινότητα και 20 επιπλέον σε πλοίο
  • 1314 συνολικά

Θάνατοι

  • 7 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες
  • 49 στο σύνολο

Διασωληνωμένοι ασθενείς 

  • 85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι,
  • μέση ηλικία τα 66 έτη
  • 68 είναι άνδρες και 17 γυναίκες
  • 57% είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα
  • 6 βγήκαν από το νοσοκομείο

Τσιόδρας: Επιδημική έξαρση κρουσμάτων σε πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου

Ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε ένα νέο περιστατικό με την καταγραφή από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ επιδημικής έξαρσης κρουσμάτων σε πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου, στο οποίο εντοπίστηκαν 20 θετικά κρούσματα της νόσου COVID-19, σε σύνολο 383 ανθρώπων που ελέγχθησαν.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στο περιστατικό με την λεχωίδα αλλοδαπή γυναίκα, θετική στον ιό, η οποία έφερε στον κόσμο το παιδί της στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”.

“Ο ΕΟΔΥ ιχνηλατεί όλα τα περιστατικά και τις επαφές της γυναίκας και τους διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας, αλλά και τις νοσηλευόμενες γυναίκες στο μαιευτήριο “Αλεξάνδρα”.  Ελέγχθηκε μάλιστα και επαφή υψηλού κινδύνου, συγκάτοικος της γυναίκας, η οποία βρέθηκε αρνητική στον ιό.

Πηγή