Κορωνοϊός – ειδήσεις: Οι σημερινές εξελίξεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

19:05 – Την ανησυχητική πρόβλεψη ότι το σύστημα υγείας θα δοκιμαστεί τις επόμενες μέρες από την πανδημία, διατύπωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με τα μέτρα της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

18:20 – Με διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη την χώρα, για την προστασία των πολιτών από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

17:43 – Οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους έφτασαν τους 15, ενώ τα νέα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 μέσα σε ένα 24ωρο είναι 94Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται στα 624. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται από 100 εχθές, σήμερα έφτασαν τους 124, ενώ οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι, όπως ακριβώς προέβλεψε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέρχονται στους 34.

09:31 – Την πρώτη ζωή στην Κύπρο κόστισε ο κορονοϊός Covid-19. Όπως ανακοίνωσε το κυπριακό υπουργείο Υγείας, ο ασθενής είχε πολύ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης. Κατέληξε το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2020.

08:47 – Ανοικτά τα οδοντιατρεία στη χώρα μας μόνο για έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, αλλά για όσο καιρό θα υπάρχει το απαραίτητο υγειονομικό υλικό.

08:02 – 16 Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας, αλλά και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) επισημαίνουν ότι το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού έχει κέντρο βάρος τη νοσοκομειακή διαχείριση των ασθενών, με ελλείψεις στο συντονισμό της διαχείρισης των ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοϊού στην κοινότητα (80% των κρουσμάτων) από τη δημόσια ή ιδιωτική ΠΦΥ.

Πηγή