Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Συνοπτικά όλες οι εξελίξεις της ημέρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

20:50 – ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ – Κατά 21 αυξήθηκαν τα βεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός στη χώρα μας, σύμφωνα με την νεότερη ανακοίνωση που έγινε από το Υπουργείο Υγείας. 66 στο σύνολο.

17:45 – Συνεδριάζει αυτή την ώρα στο Υπουργείο Υγείας, η Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, σχετικά με τα μέτρα δημόσιας υγείας που θα ανακοινωθούν αύριο

14:20 – Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με τη συμμετοχή 9 υπουργών της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπο τον πρωθπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αποφασίστηκαν νέα μέτρα για τη Δημόσια Υγεία, τη συνάθροιση σε δημόσιους χώρους και το κλείσιμο των σχολείων. Επίσης, μέτρα για την τόνωση της οικονομίας που αναμένεται να πληγεί από την επιδημία του κορωνοϊού.

12:00 – Διευρυμένη σύσκεψη για την κρίση με τον κορωνοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου

10:05 – Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

10:00 – Συνεδριάζει στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, η Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

09:30 – Θετικό κρούσμα στη Βόρεια Εύβοια, ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας. Πρόκειται για έναν 48χρονο άνδρα, ο οποίος μετέβη το πρωί της Παρασκευής 6 Μαρτίου στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Ο άνδρας είχε ταξιδεύσει στους Αγίους Τόπους με το ίδιο γκρουπ ταξιδιωτών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Πηγή