Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Συνοπτικά όλες οι εξελίξεις της ημέρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

22:22 – Πάντειο: Ανοίγει κανονικά μετά τον συναγερμό για κορονοϊό! Με νέα ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο επίσημο site του Πανεπιστημίου, η Πρυτανεία ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για κρούσμα κοροναϊού, και έτσι το ίδρυμα θα λειτουργήσει αύριο κανονικά.

19:25 – Αρνητικός στον ιό ο φοιτητής από το Ρέθυμνο, που συμμετείχε στην θρησκευτική εκδρομή με τα 54 άτομα από την Αμαλιάδα στο όρος Σινά.

18:15 – Έκλεισε προληπτικά για απολύμανση το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με την Πρύτανη, εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Πρόκειται για αφρικανή καθηγήτρια που συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus

15:00 – Στα 31 τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα! Μεγάλη διασπορά έχει κάνει ο κορωνοϊός στην ΑχαΪα και την Ηλεία. Από τους 24 συνταξιδιώτες του 67χρονου στην Πάτρα, οι 21 βρέθηκαν θετικοί!

12:42 – Τον χώρο στο ΓΝΑ “Γεννηματάς”, όπου θα τοποθετηθούν isolation boxes – σημεία διαλογής ύποπτων κρουσμάτων κοροναϊού επισκέφθηκε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας τους.

11:45 – Σύσκεψη για την πορεία εξάπλωσης του κορωνοϊού με την παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα είχε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

10:30 – Σε θάλαμο μαζικής νοσηλείας και απομόνωσης κρουσμάτων μετατρέπεται η οφθαλμολογική κλινική στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Σταματούν οι εφημερίες στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

08:22 – Ανακοινώθηκε, από το υπουργείο Υγείας, το δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Πηγή