Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Όλες οι σημερινές ειδήσεις συνοπτικά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

22:04 – Απαγορεύονται οι εκδηλώσεις και κλείνουν τα σχολεία, οι κινηματογράφοι και γενικά όλοι οι χώροι στους οποίους συναθροίζονται άνθρωποι για 48 ώρες και μέχρι νεοτέρας, σε Ζάκυνθο, Ηλεία και Αχαϊα

18:18 – Σύμφωνα με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες το 9ο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο 67χρονος άνδρας στο νοσοκομείο του Ρίου, έχει προσβληθεί από σοβαρή πνευμονία. Είναι το πρώτο σοβαρό κρούσμα του ιού που καταγράφεται μέχρι σήμερα στη χώρα μας.

16:45 – Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, μεταβαίνουν εκτάκτως στην Πάτρα και την Αμαλιάδα, ώστε να ιχνηλατήσουν εγκαίρως τις επαφές του 67χρονου. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 52 ταξιδιώτες που βρέθηκαν με το 9ο κρούσμα σε ταξίδι με θρησκευτικό προορισμό σε πληττόμενες από τον ιό περιοχές του Ισραήλ, αλλά και της Αιγύπτου, ενώ εκφράζονται φόβοι και για διασπορά του ιού σε δύο νοσοκομεία (Αμαλιάδας – Ρίου) λόγω πλημμελλούς τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

14:21 – Το 9ο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Πρόκειται για 67χρονο Έλληνα, με ταξιδιωτικό ιστορικό σε Αίγυπτο και Ισραήλ, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου.

08:32 – Ανακοινώθηκε, από το υπουργείο Υγείας, το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό διεγνώσθηκε στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

07:00 – Αυξάνει την ετοιμότητά της η Ελλάδα για την επόμενη φάση της διάδοσης της νόσου COVID-19, η οποία -εάν συμβεί- θα απαιτήσει νοσηλεία σε νοσοκομείο ή σε ΜΕΘ. Εκκενώνεται το νοσοκομείο Παμμακάριστος.

Πηγή